Didžiosios Britanijos medikai atliko širdies operaciją kūdikiui, kuris dar buvo motinos įsčiose, rašo šalies dienraštis „The Daily Mail“. Berniukas gimė sveikas praėjus keturiems mėnesiams po operacijos.

Praėjusių metų gegužę Bedforde (Bedford) gyvenanti Diana Alen (Deanna Allen), būdama nėščia 21-ą savaitę, atėjo į vietos ligoninę ultragarsiniam tyrimui. Jo metu buvo nustatyta, kad vaisaus galva ir pilvas yra labai ištinę. Tvirtinama, jog taip įvyko dėl to, kad vaisius užsikrėtė parvovirusu B19. Mažiems vaikams šis virusas sukelia tik bėrimą, tačiau vaisiui jis gali sukelti mažakraujystę, tinimą ir mirtį.

Bedfordo ligoninės medikai moteriai pranešė, kad jos vaisius žus. Tačiau 41 metų moteris kreipėsi į Londono ligoninę „King’s College London“ ir specialistai pamėgino išaugoti nėštumą atlikdami vaisiui kraujo perpylimą.

Dėl kraujo perpylimo vaiko širdelė patyrė traumą, todėl profesoriui Kiprui Nikolaidesui (Kypros Nikolaides) teko atlikti širdies operaciją dar negimusiam kūdikiui. Operacija buvo sėkminga ir D. Alen rugsėjo 18 d. pagimdė sveiką berniuką.

Medik

Testas – Faktai apie nėštumą

testas—nestumas-ir-sportas/56259″>Testas – Nėštumas ir sportas