Mūsų mažyliui 9 mėnesiai. Vasaros viduryje planuojame skrydį su juo į Turkiją. Truputį neramu, kaip vaikas ją perneš. Į ką patartumėte atkreipti dėmesį?
Asta

Kelionėms lėktuvu amžiaus ribojimo nėra, tad net ir visai maži kūdikiai gali juo skristi. Tačiau pediatrai nepataria keliauti su kūdikiu, mažesniu nei 6 mėnesių, nebent tai yra neišvengiama.

Kūdikių vestibiuliarinis aparatas sunkiai pritaikytas oro slėgio kitimams. Todėl prieš skrydį vertėtų apsilankyti pas gydytoją.
Lėktuvu keliauti nepatariama sergančiam, tik ką pasveikusiam po sunkios ligos ar po operacijos vaikui.

Svarbiausia, pasak gydytojų, neprimaitinti vaiko prieš skrydį saldainiais, limonadais, pyragaičiais.
Lėktuvui kylant ir leidžiantis kūdikį patariama maitinti krūtimi arba duoti čiulptuką ar buteliuką su gėrimu.
Kelionei lėktuvu aprenkite vaiką patogiais rūbais, apaukite lengvais batukais. Pasiimkite į lėktuvo saloną dar vieną komplektą vaiko drabužių.

Patariama pasiimti vaikiško sirupo nuo kosulio, temperatūrą mažinančių vaistų, pleistro ar kitų vaikiškų vaistų.
Keleiviai su vaikais turi pirmenybę prie registracijos langelio. Taip pat leidžiama į lėktuvą įeiti pirmiems. Galima pasinaudoti šia teise, bet įlipus pirmiems į lėktuvą reikės ilgokai palaukti, kol visi keleiviai sulips.

Svarbu:
Tėvams, keliaujantiems su vaikais iki 4 metų, leidžiama imti skysčių vaikui (paruošto pieno mišinio, arbatos, sulčių, tyrelių ar pan.) tiek, kiek gali reikėti skrydžio metu.
Nuo 4 metų vaikui taikomi griežti skysčių vežimo reikalavimai kaip ir suaugusiesiems.


Lietuvos sveikata