+1
-0
+1
Greipfrutas

GREIPFRUTAS

Greipfrutas – citrusinis vaisius, stebinantis savo
kalorijas deginančiomis savybėmis ir teikiama nauda mūsų organizmui. Yra
įvairių greipfrutų rūšių: vaisiai gali būti rožinės spalvos, beveik balti ar
geltoni. Renkantis greipfrutus, atkreipkite dėmesį į spalvą, kuo daugiau jis
turi rausvo atspalvio, tuo vaisius bus saldesnis. Gelsvi vaisiai pasižymi
rūgštumu, o jei norite ypatingai sultingo vaisiaus, rinkitės kuo sunkesnį.

Suvalgius vos vieną greipfrutą per dieną, savo organizmui
duosite visos paros vitamino C normą. Atšalus orams, dažnai aplanko niūrios ir
depresinės nuotaikos, todėl greipfrutas gali padėti to išvengti, nes jame gausu
vitamino PP, kuris padeda įveikti nuovargį ir netgi nemigą. Vaisiuje gausu
pektino, kuris iš organizmo šalina cholesterolio perteklių kraujyje ir jis
padeda stiprinti imuninę sistemą ir skatina hormonų gamybą. Esantis likopenas
iš organizmo išvalo susikaupusius šlakus ir toksinus. Tačiau labiausiai vaisius
tinka atsikratyti kelių nereikalingų kilogramų. Jei kiekvieną dieną suvalgysite
bent kelias greipfruto skilteles, tai gali padėti sudeginti pusės suvalgyto
maisto, kalorijų. Geriausia valgyti ryte, tuščiu skrandžiu. Vaisius visiškai
nėra kaloringas, vidutinio dydžio greipfrute yra apie 90 kalorijų.

Esant skrandžio rūgštingumui gerkite greipfrutų sultis.
Gerdami iki 3 kartų per dieną po stiklinę sulčių, mažais gurkšneliais,
pamiršite ką reiškia skrandžio keliami skausmai ir rūgštingumas.

Jei jaučiatės suirzęs, stresą gydykite valgydami keptą
greipfrutą. Perpjaukite vaisių per puse, apibarstykite cukrumi ir žiupsneliu
cinamono. Kepkite 150 laipsnių temperatūroje apie 15-20 minučių.

Kalbant apie šį citrusinį vaisių, verta paminėti, kad ne
tik minkštime yra vertingų medžiagų mūsų organizmui. Jei skundžiatės
sutrikusius virškinimu, tai gali atstatyti greipfruto žievelių arbata.
Nulupkite vaisių ir trečdalį viso vaisiaus žievelės užpilkite verdančiu vandeniu.
Arbata gali būti kartoka, todėl paskaninkite ją medumi. Gerkite arbatą kelis
kartus per dieną.

Citrusinio vaisiaus žievelė padeda stiprinti dantis ir
dantenas. Viso nulupto vaisiaus žieveles užpilkite stikline verdančio vandens,
palakite kol atvės apie 20 minučių, nukoškite ir nuoviru skalaukite burną kelis
kartus per dieną.

Greipfrutų
sėklų ekstraktas

Tai išorinio naudojimo priemonė, kuri neskirta naudoti
kaip maisto papildas. Tačiau šio ekstraneto veikimas stebuklingas, kaip ir
pačio vaisiaus. Jis pasižymi antivirusiniu poveikiu, užkerta kelia grybų,
bakterijų ir virusų dauginimuisi. Tačiau nepraskiesto greipfrutų sėklų
ekstrakto vartoti nepatariama, nes jo koncentracija stipri ir gali pakenkti.

Jei išbandėte visus gydomuosius šampūnus nuo pleiskanų,
pabandykite į paprasto 100 ml  šampūno
įlašinti nuo 7 iki 15 greipfrutų sėklų ekstrakto, jau po kelių kartų galvos
trinkimo pajausite odos pagerėjimą.

Dantenų uždegimą gydykite įlašindami 10 lašų ekstrakto į
¼ litro šilto vandens. Viską išmaišę skalaukite šiuo vandenėliu burną, toks
receptas gali padėti ir nuo gerklės skausmo.

Esant problematiškai kūno odai, prausdamiesi įlašinkite
kelis lašus šio ekstrakto į dušo gelį, ir kruopščiai įtrinkite į kūną. Tai
padės išnaikinti nepageidaujamus kūno spuogelius ir netgi pėdų grybelį.

Jei atsidūrėte nemalonioje situacijoje, kai netikėtai
namus užpuolė kenkėjai, kauliukų ekstraktas gali padėti jų atsikratyti.
Dezinfekuokite patalpas: 50 lašų įvarvinkite į 10 litrų vandens ir plaukite
grindis, šluostykite spinteles ir apšlakstykite baldus, taip galite daryti ir
profilaktiškai.

Greipfrutų dieta

Jei norite skubiai atsikratyti nereikalingų papildomų
kilogramų, ši dieta – jums! Laikydamiesi dietos per savaitę numesite iki 4 kilogramų.
Nesirūpinkite, dietoje gausu vitaminų, todėl nenualinsite organizmo. Laikantis
šios dietos, patariama nevalgyti nuo 18 valandos.

1 diena.

Pusryčiams suvalgykite vieną greipfrutą, kelis gabalėlius
neriebaus kumpio ir išgerkite puodelį arbatos.

Pietums vėl suvalgykite greipfrutą ir saujelę salotų,
pagamintų iš daržovių ir žalumynų, gerkite arbatą.

Vakarienei išsivirkite 150 g vištienos, valgykite žalias
salotas, apšlakstytas citrinų sultimis, gerkite arbatą paskanintą šaukšteliu
medaus.

2 diena.

Pusryčiai: greipfrutas ir 2 virti kiaušiniai, gerkite
arbatą, bet venkite cukraus.

Pietums vėl suvalgykite vieną greipfrutą ir apie 150 g
liesos varškės.

Vakarienei išsivirkite 200 g žuvies, valgykite kartu su
žaliomis salotomis, galite sau leisti juodos duonos riekę, apie 20 g.

3 diena.

Pusryčiam: greipfrutas ir du valgomieji šaukštai avižinės
košės su vienu valgomuoju šaukštu razinų ir keliais šaukštais graikiškų
riešutų, įmaišykite į košę kelis valgomuosius šaukštus lieso jogurto.

Pietums greipfrutas ir dubenėlis daržovių sultinio.

Vakarienei suvalgykite puse greipfruto ir 200 g virtos
vištienos, puodelis arbatos.

4 diena.

Pusryčiams išgerkite stiklinę pomidorų sulčių, vieną
virtą kiaušinį ir išgerkite arbatą su citrina.

Pietums: greipfrutas, žalios salotos, galite naudoti
šiuos produktus: agurkas, paprika, salierai, salotų lapai. Salotas užpilkite
citrinų sultimis, galite pasigardžiuoti riekele juodos duonos.

Vakarienei valgykite virtas daržoves, tokias kaip
kopūstas, burokėliai, morkos, salierai, agurotis. Venkite valgyti bulves.
Išgerkite puodelį arbatos, prieš eidami miegoti išgerkite puse stiklinės
greipfrutų sulčių.

5 diena.

Pusryčiams pasigaminkite vaisių salotų, galite naudoti
apelsinus, greipfrutus, obuolius, kivius. Gerkite arbatą.

Pietums suvalgykite kepta vidutinio dydžio bulvę kartu su
kopūstų salotomis, viso maisto svoris 200 g.

Vakarienei išsikepkite jautienos, vištienos arba žuvies
kepsnį. Išgerkite stiklinę pomidorų sulčių.

6 ir 7 diena.

Šias dienas galite pasirinkti bet kurios dienos
valgiaraštį.