
Gardi atsargėlė žiemai.
Jums reikės:
1 kg didelių saldžiųjų paprikų,
700 g pomidorų,
250 g svogūnų,
300 g morkų,
1 petražolės šaknies,
saujos petražolių lapelių,
1 stiklinės aliejaus,
1 valg. šaukšto druskos,
2 valg. šaukštų cukraus,
1-2 valg. šaukštų acto,
5-6 žirnelių kvepiančiųjų pipirų.
Parinkite stambias, sultingas saldžiąsias paprikas, pašalinkite sėklas. Atskirai
paruoškite daržoves įdarui: svogūnus supjaustykite, morkas ir petražolės šaknį
sutarkuokite ir apkepinkite pusėje stiklinės aliejaus.
Pomidorus nulupkite ir susmulkinkite, viską sudėkite smulkintus petražolių
lapelius, supilkite likusią pusę stiklinės aliejaus ir kaitinkite iki užvirimo.
Virkite apie 15 min, įdėkite druskos, cukraus, acto ir kvepiančiųjų pipirų.
Kepintomis daržovėmis įdarykite paruoštas paprikas, sudėkite jas į stiklainius
su aliejumi ir užpilkite karšta pomidorų mase su prieskoniais. Stiklainius
sterilizuokite verdančiame vandenyje: 0,5 litro talpos – 55 min, 1 litro talpos
– 1val., 10 min.