Ir per šventes valgykime sveikai

Jei per šventines dienas nenorite persivalgyti, galioja ta pati taisyklė visą
dieną ir prie vaišių stalo valgykite po nedaug ir neskubėdami.

Linksmiems pusryčiams –
Pusryčiai būtini gerai dienos pradžiai, todėl ir Kalėdų rytą nereikėtų jų
pamiršti. Tik kasrytinius avižinius dribsnius, blynus, jogurtą, kiaušinienę,
sumuštinius, varškę pagardinkite šviežiais ar džiovintais vaisiais, daržovėmis,
šaldiklyje laikytomis uogomis, riešutais.

Lengviems priešpiečiams –
Neskubėkite užkandžiauti saldumynais. Geriau pasiruoškite lengvą priešpiečių
patiekalą, kuris numarintų “kirminą”, bet nenumalšintų apetito. Tam puikiai
tiktų šviežios daržovės su grietinėlės ar jogurto padažu, agurkų, avokadų,
pomidorų salotos, net ir daržovių sriuba su skrebučiu.

Smagiems pietums –
Daugelis šeimų Kalėdinių pietų neįsivaizduoja be keptos paukštienos. Vieni
kepa vištas, kiti antis ar žąsis. Paskutiniaisiais metais vis labiau populiarėja
kalakutas, kurio mėsa daug sveikesnė nei kitų paukščių dėl joje esančių baltymų
ir mažesnio kiekio riebalų. Desertui puikiai tinka kalėdinis pudingas su
džiovintomis razinomis, serbentais ar kitokiais vaisiais, nesudėtingos vaisių
salotas, kompotas arba kisielius su slyvomis ir obuoliais, pagardintais cinamonu.