Kaip teisingai valgyti vaisius

Pasirodo, senovėje žmonės, kaip išaiškino mokslininkai, maitinosi
išskirtinai vaisiais. Todėl mūsų organizmas pritaikytas vaisių vartojimui.
Tačiau, ne visi žino, kaip juos teisingai vartoti, norint gauti maksimalią naudą.

Sutikite, mes esame įpratę valgyti vaisius desertui ir po valgio gerti vaisių
sultis, net neįtardami, jog tokiu būdu mes kenkiame patys sau.

Vaisiai, suvartoti po pagrindinio maisto, „liečiasi“ su juo ir pradeda rūgti.
Todėl patariama po valgio padaryti pertrauką ( 2 – 4 valandų), priklausomai nuo
to, ką Jūs suvalgėte. Jei tai buvo šviežių daržovių salotos su žalumynais
artroškintos daržovės, tai pertraukėlė turėtų būti apie dvi valandėles.

Jei valgėte paukštieną, kiaušinius, patariama keturių valandų pertrauka.

Geriausia vaisius valgyti pusryčiams iki pietų ir pertraukose tarp valgių. Bet
kokio maisto valgymą būtų geriausia pradėti nuo vaisių. Kuomet Jūs valgote
vaisius, esant tuščiam skrandžiui, prieš 30 minučių iki pagrindinio valgio,
turite puikią galimybę sumažinti svorį, taip pat – maksimaliai įsisavinami visi
vitaminai.

Stenkitės valgyti vaisius natūraliu pavidalu. Žinoma, daugelis mėgsta
konservuotus ir keptus vaisius, taip pat įvairias uogienes, tačiau žinokite, kad
bet koks termiškas apdorojimas suardo didelę dalį vitaminų.

1 – 2 kartus per dieną, įprastą arbatos arba kavos puodelį, pakeiskite stikline
šviežiai spaustų sulčių. Gerkite neskubėdami, mažais gurkšneliais.