Kopūstų sriubos dieta

Kopūstų sriubos dieta

Ko gero tai – pati skaniausia,
rizikingiausia ir juokingiausia dieta, kokią kada nors buvo sugalvojusios
moterys. Šios dietos rizika ir humoras tame, kad pirmas dienas virškinamasis
traktas gali jums krėsti pokštus, kurie ries aplinkinių nosis. Tad, prieš laikydamiesi
kopūstų sriubos dietos, pirmąsias dienas susiplanuokite laiką, kad nereiktų
eiti į susitikimus.

Laikantis kopūstų sriubos dietos
organizmas gauna visų reikalingų maisto medžiagų, vitaminų ir mineralų, taigi
jos galima laikytis ilgai. Kopūstas seniai žinomas kaip žarnyną ir visą organizmą
valanti daržovė, tad ši dieta naudinga ne tik grožiui bet ir sveikatai.
Laikytis jos tikrai nesunku – kas dieną galite valgyti kiek norite, tačiau…
tik kopūstų sriubos. Pasirinkite vieną iš kelių sriubos receptų ir mėgaukitės
dieta be kančios.

1 variantas:

Pusė kopūsto galvos

2 žalieji pipirai

6 svogūnai

3 morkos

1 – 2 skardinės konseruotų
pomidorų

1 salieras

2 kubeliai mėgstamo skonio
sultinio

Viską susmulkinti ir virti apie 2
valandas ant mažos ugnies. Į sriubą galima dėti mėgstamų prieskonių, bet
patartina vengti druskos.

2 variantas:

Pusė kopūsto galvos

pomidorų tyrės indelis

2 svogūnai

svogūnų laiškų

1 paprika

2 morkos

1 salieras

Pusė ropės

Jei norite sutaupyti laiko prie
viryklės, sriubos virkite tiek, kad užtektų kelioms dienoms. Galite ją
paskaninti vis kitais prieskoniais, šiek tiek pavarijuoti su daržovių
proporcijomis, tačiau labai toli nuo recepto nenukrypkite. Kopūstas turi užimti
didžiąją dalį sriubos, nes būtent ši daržovė degina riebalus. Kad dieta
suveiktų, bent savaitę valgykite tik kopūstų sriubą. Vėliau, jei dar norėsis į
ją žiūrėti, galite šalia išsivirti bulvių ar rudųjų ryžių. Laikantis šios
dietos leidžiama kiek norite gerti arbatos ir kavos, kartais
(nepiktnaudžiaujant) sukrimsti morką ar obuolį. Jei dietos laikotės antrą
savaitę, galite paįvairinti ją gabalėliu liesos mėsos ar šaukšteliu
grietinėlės. Dietos nepatartina laikytis ilgiau nei kelias savaites.

 Kad po dietos nepatirtumėte jo-jo efekto,
nepulkite iš karto prie senųjų mitybos įpročių. Tik subalansavę mitybą jausite
ilgalaikį rezultatą. Ir toliau gerkite daug skysčių, venkite druskos, cukraus,
kepinių, miltinių ir riebių patiekalų. Kad pagreitintumėte
medžiagų apykaitą, rytais išgerkite stiklinę šalto vandens su citrinos ar greipfturo
sultimis, tarkuotu imbieru ir šaukšteliu medaus.