Balandžio 11 dieną nuo 9 iki 13 val. VU vaikų ligoninės Pediatrijos korpuso auditorijoje (Santariškių g. 4) rengiama Kraujo donorystės akcija į kurią kviečiami ligonių tėveliai ir ligoninės medikai.

Ligoninėje gydoma daug labai sunkiomis ligomis sergančių vaikų iš visos Lietuvos. Kiekvieną mėnesį VU Vaikų ligoninėje mažiesiems ligoniukams prireikia daugiau nei 200 dozių donorų kraujo. Ypač svarbu, jog vaikams perpiltas kraujas būtų saugus ir kokybiškas.

70 procentų Lietuvoje surinkto kraujo yra duodama už piniginę kompensaciją, šis kraujas yra laikomas mažiau saugiu, nei savanoriškai padovanotas neatlygintinų kraujo donorų. Žmogus savanoriškai duodamas kraujo nelinkęs nuslėpti savo ligų ar kitų sveikatos sutrikimų, dėl kurių jie būtų netinkami donorystei. Pagrindinis jų motyvas – padėti kitam, o ne kuriuo nors būdu pasipelnyti, gal išskyrus pasitenkinimą, patiriamą suvokus, kad išgelbėjai kažkieno gyvybę.

Reikalinga kiekvieno iš Jūsų pagalba!

Padėkite čia besigydantiems vaikams, nes atsitikus nelaimei ir prireikus kraujo perpylimo Jums greičiausiai padės kitas sąmoningas kraujo donoras !
Nebūkite abejingi, šiuo metu reikia visų kraujo grupių, o ypač O(I), A(II), B(III) rezus neigiamas.

Daugiau informacijos
VšĮ Nacionalinio kraujo centro donorų organizatorė Ona Speičienė
tel. (8-5) 2342 987, (8-686) 64634, el.p.:o. speiciene@kraujodonoryste.lt