VšĮ Nacionalinis kraujo centras ir Lietuvos studentų atstovybių sąjunga kviečia Vilniaus regiono aukštųjų ir aukštesniųjų mokyklų moksleivius ir studentus į kraujo donorystės akcijas konkursą „Aš padovanojau kraujo! Prisidėk ir tu!”.

Pirmaisiais konkurso dalyviais tapo Vilniaus kolegijos Sveikatos priežiūros fakulteto moksleiviai. Spalio 7 d., įvykusioje akcijoje kraujo padovanojo 229 moksleiviai. Tai didžiausia iki šiol surengta neatlygintinos kraujo donorystės akcija. Specialiai šiai akcijai moksleiviai nupiešė plakatą, kuriame davusieji kraujo įrašė savo vardus.

Akcijos „Aš padovanojau kraujo! Prisidėk ir tu!” tikslas – linksmas konkursas, kurio metu įvairių aukštųjų ir aukštesniųjų mokyklų moksleiviai ir studentai tarpusavyje varžytusi, kurio fakulteto studentai bus aktyviausi ir daugiausiai padovanos kraujo. Kiekvienas davęs kraujo įrašys savo vardą specialiai akcijai pagamintuose plakatuose. Kraujo davusieji ne akcijos metu VšĮ Nacionaliniame kraujo centre turės užpildyti specialią kortelę.

Kiekvienais metais VšĮ Nacionalinis kraujo centras kartu su studentų atstovybėmis rengia akcijas, kurių metų jaunimas dovanoja kraujo. Šiemet jaunimas raginamas ne tik tapti kraujo donorais, bet ir savo pavyzdžiu paraginti mokslo draugus taip pat prisidėti prie kraujo donorystės.

Akcijos nugalėtojais taps fakultetas, kurio kraują davusių studentų dalis bus didžiausia (skaičiuojant nuo bendro besimokančiųjų skaičiaus fakultete).

Akcija baigsis 2009 metų gegužės 15 dieną – VšĮ Nacionalinio kraujo centro ir Lietuvos studentų atstovybių sąjungos atstovai nugalėtojams įteiks įspūdingą prizą.

Norintys prisijungti prie akcijos konkurso gali rašyti akcija@kraujodonoryste.lt
arba skambinti tel. 8-686 64634; 8-614 35941
 

SAM info