Klaipėdos miesto ligoninės įkūrėjas ir pirmasis vyriausiasis gydytojas Antanas Vinkus tapo pirmuoju šios, dabar jau universitetinės, ligoninės garbės daktaru.

Iškilminga Lietuvos ambasadoriaus Latvijoje A. Vinkaus apdovanojimo ceremonija vyko miesto Koncertų salėje. Į ją susirinko Sveikatos apsaugos ministerijos, Vyriausybės pareigūnai, Klaipėdos miesto, apskrities ir aplinkinių rajonų vadovai, ligoninės darbuotojai, rašo „Vakarų ekspresas”.

Dabartinis ligoninės vyriausiasis gydytojas profesorius Vinsas Janušonis svečiams pranešė, kad garbės daktaro apdovanojimą ligoninės taryba įsteigė ir teiks žmonėms, daug nuveikusiems įstaigos labui ir garsinantiems jos vardą.

„Džiaugiuosi pirmąjį garbės daktaro vardą galėdamas suteikti unikaliai asmenybei – dukart sveikatos apsaugos ministrui, buvusiam mūsų ligoninės, Kauno medicinos universiteto klinikų, Vilniaus universiteto Santariškių klinikų vadovui ir nuostabiam žmogui Antanui Vinkui. Manome, kad savo veikla gėdos jam nedarome”, – sakė V. Janušonis.

„Jūs man šiandien suteikėte garbę numirti daktaru, garbės daktaru, – susigraudinęs dėkojo A. Vinkus. – Didžiuojuosi, kad taip gražiai einate į priekį. Dėkoju medikams už jų meilę, altruizmą ir ypatingą pasišventimą.”

Kretingoje gimusiam ir gimtajame mieste mokyklą baigusiam A. Vinkui šio rajono meras Valerijonas Kubilius įteikė dar vieną garbingą apdovanojimą – neseniai įsteigtą rajono garbės ordiną. Premjerui atstovavęs jo patarėjas Rolandas Kajokas A. Vinkui įteikė suvenyrinį laikrodį ir mylimiausių ambasadoriaus gėlių – baltų lelijų puokštę.

Renginio metu apžvelgta ir praėjusiųjų metų ligoninės veikla. Profesorius V. Janušonis pasidžiaugė, kad per tuos metus būta nemažų poslinkių teigiama linkme – įsigyta medicininės bei kitos darbui reikalingos įrangos už 8,7 mln. litų, beveik už 5 mln. litų atlikta įvairių statybos bei remonto darbų (pradėtos remontuoti operacinės, prasiplėtė rekonstrukcinės chirurgijos skyrius, įrengta biblioteka, praplėstos automobilių stovėjimo aikštelės). Pradėta teikti nemažai naujų ambulatorinių bei stacionaro paslaugų, išaugo operacijų skaičius, publikuota apie 30 mokslinių straipsnių, vyko įvairios mokslinės konferencijos, didėjo gydytojų bei slaugos personalo atlyginimai, kurie šiuo metu yra vieni didžiausių šalyje.