Maistas, kuris jaunina

JAV ir ES universitetų mokslininkai, remdamiesi atliktais tyrimais, sudarė
jauninančių ir gyvenimą ilginančių maisto produktų sąrašą.

Sąrašas, į kurį pateko dvi dešimtys skirtingų produktų, sudarytas remiantis
pastaraisiais metais padarytais atradimais žmogaus organizmo ląstelių
biocheminio senėjimo mechanizmo srityje.

Kiekvienas į „jaunystės meniu“ įtrauktas produktas savo sudėtyje turi itin
aktyvių medžiagų, pozityviai veikiančių sudėtingus biologinius procesus.

Į sąrašą įtraukti tokie stipriomis antioksidacinėmis savybėmis pasižymintys
produktai kaip juodasis šokoladas, arbata ir kava. Šiame maiste yra daug
polifenolių, kurie padeda „atsistatyti“ pažeistoms ląstelėms ir ilgina jų
egzistavimą.

Į jauninančių produktų sąrašą taip pat pateko obuoliai, juodieji serbentai,
mėlynės, brokoliai, vyšnios, pomidorai, granatai, apelsinai, persikai, slyvos,
avietės, raudonosios vynuogės, raudonieji svogūnai, špinatai, braškės bei duona
arba dribsniai su sėlenomis.
Specialistai pažymi, kad tokie produktai kaip mėsa, žuvis, pienas, grūdinės
kultūros pirmiausia organizmą aprūpina kalorijomis, riebalais ir mineralais, o
daržovės, ir ypač vaisiai, – biocheminiais elementais, padedančiais atsinaujinti
organizmo ląstelėms ir lėtinančiais senėjimo procesus.