AIDS centro virusologinėje laboratorijoje, tiriant Meksikoje viešėjusio Lietuvos piliečio mėginį, išskirtas A tipo gripo virusas. Tolesniam tyrimui dėl galimo naujo tipo gripo viruso mėginys išsiųstas į Londoną. Nors ligonis šiuo metu jaučiasi gerai, gydytojų konsiliumas rekomendavo gydymą ir stebėjimą tęsti ligoninėje.

Balandžio 28 d. į AIDS centro virusologinę laboratoriją kreipėsi Meksikoje lankęsis pilietis M.Z. Balandžio 23 d. į Lietuvą grįžęs pilietis rado sergantį vaiką. Balandžio 25 d. vyras pats pasijuto blogai: skaudėjo gerklę, galvą, pakilo temperatūra. Balandžio 28 d. jis kreipėsi į AIDS centro virusologinę laboratoriją, kur buvo paimti mėginiai dėl gripo diagnostikos. Balandžio 29 d. laboratoriškai išskirtas A tipo gripo virusas, tolimesniems tyrimams mėginys siunčiamas į Londoną.

Gavus informaciją iš Užkrečiamųjų ligų profilaktikos ir kontrolės centro, Vilniaus ir Trakų visuomenės sveikatos centrai atlieka epidemiologinį tyrimą. Epidemiologinio tyrimo metu nustatyta, kad iki ligoniui grįžtant iš Meksikos jo šeimoje sirgo keletas artimų asmenų, susirgimais pasireiškiančiais panašiais į gripo ir ūmių virusinių infekcijų simptomais. Jau grįžus į Lietuvą, sūnus dar sirgo.

Ligonio teigimu, šiuo metu jis jaučiasi gerai.

Dėl šio atvejo informuota Respublikinė tuberkuliozės ir infekcinių ligų ligoninė. Gydytojų konsiliumas rekomendavo gydymą ir stebėjimą tęsti Respublikinėje tuberkuliozės ir infekcinių ligų ligoninėje.
 

SAM info