Kauno medicinos universiteto Neurochirurgijos klinikoje pradedama naudoti gyvybiškai svarbi medicininė įranga – modernus smegenų navikų šalinimo aparatas „Helix Hydro Jet“. Aparatą klinikai padovanojo Ūkio bankas.

„Helix Hydro Jet“ – Kauno neurochirurgų jau išbandytas smegenų metastazių ir kitų smegenų navikų pašalinimo būdas. Operacijos metu aparato sukuriama stipri vandens srovė atidalina išplitusį naviką nuo smegenų, jų visai nepažeisdama.

„Smegenų navikas – viena pavojingiausių vėžio formų, kelianti didelę grėsmę žmogaus gyvybei. Piktybinis navikas kitose žmogaus organizmo vietose neatima iš žmogaus galios mąstyti ar spręsti – paliesti smegenų auglio žmonės tampa bejėgiai. Todėl visos medicinos naujovės pirmiausia yra pritaikomos neurochirurgijoje – taip buvo ir su kompiuteriniu tomografu ar magnetiniu rezonansu. Pirmiausia jie buvo naudojami tirti galvos smegenims, vėliau pritaikyti ir kitose medicinos srityse. „Helix Hydro Jet“ – kol kas vienintelis toks modernus aparatas Lietuvoje, suteikiantis neurochirurgams didesnes galimybes kovoje su vėžiu“, – sakė Kauno medicinos universiteto Neurochirurgijos klinikos vadovas prof. habil. dr. Arimantas Tamašauskas.