+1
-1
0

Kovo 7d., Kauno medicinos universiteto klinikų (KMUK) filiale Onkologijos ligoninėje po kapitalinio remonto buvo atidarytas Paliatyviosios onkologijos skyrius. Atidaryme dalyvavo Sveikatos apsaugos ministerijos Asmens sveikatos skyriaus vedėjas Vytautas Radavičius, Seimo narė prof. Vida Marija Čigriejienė, KMUK direktorius chirurgijai prof. Rytis Rimdeika.

Nuo šiol Paliatyviosios onkologijos skyriuje bus 45 lovos – tai 10 lovų daugiau, nei buvo iki šiol. Naujai įrengtos palatos yra dvivietės, vienvietės , o didžiausios – keturvietės, skyriuje pakeisti visi langai. Palatose įrengtos naujos funkcinės lovos – taip pacientai bus lengvai pervežami iš vienos vietos į kitą, jeigu reikia atlikti tyrimus. Nors skyriui personalo dar trūksta, tačiau tai yra pirmasis Lietuvoje specializuotas paliatyviosios onkologijos skyrius Lietuvoje. Kaip teigė SAM Asmens sveikatos skyriaus vedėjas V. Radavičius, ateinantį mėnesį ministerijoje bus tvirtinami nuostatai, kad paliatyviosios pagalbos teikimo laikas nebus ribojamas, nuo šiol būdavo ribojama iki 120 dienų. Taip pat bus tvirtinami nauji paliatyviosios pagalbos įkainiai.

Skyriaus vadovė Dalia Skorupskienė sakė, kad poreikis paliatyviajai pagalbai yra didelis, visos lovos yra užpildytos, neretai pacientams, norint pakliūti į šį skyrių tenka palaukti.

Paliatyviosios pagalbos skyriaus atnaujinimu buvo užbaigtas pirmasis KMUK filialo Onkologijos restruktūrizacijos etapas. Pirmajame etape dar buvo atnaujintas ligoninės Ambulatorinis skyrius, Chemoterapijos dienos stacionaras, Chirurgijos dienos stacionaras.

Eglė Žemaitienė
KMUK atstovė spaudai
Tel: 8-682-68423