Lapkričio 9 d. penktadienį, Kauno medicinos universiteto klinikų filiale Onkologijos ligoninėje buvo atidarytas suremontuotas ir Chemoterapijos dienos stacionaras.

Dienos stacionaro paslauga pacientams, sergantiems onkologinėmis ligomis, yra labai reikalinga, nes jie gali būti gydomi neatitraukiant jų nuo įprastinės aplinkos. Iki šiol Onkologijos ligoninėje Chemoterapijos dienos stacionaras teturėjo 2 palatas, kuriose buvo 9 vietos. Didėjant pacientų srautui, tiek vietų nebeužteko, todėl buvo nuspręsta išplėsti šį labai svarbų skyrių, pagerinti sąlygas čia atvykstantiems pacientams.

Atnaujintame skyriuje dabar vienu metu bus galima suteikti reikalingą gydymą 21 pacientui. Pacientų patogumui ir darbuotojų darbo sąlygų pagerinimui suremontuotos ir išplėstos patalpos, patogiai įrengta 10 palatų.

Atidaryme dalyvavo Lietuvos Respublikos Sveikatos apsaugos ministras Rimvydas Turčinskas, KMU Senato pirmininkas prof. Vilius Jonas Grabauskas. KMUK Generalinis direktorius prof. Juozas Pundzius, Valstybinės ligonių kasos direktorius A. Sasnauskas, Seimo narė prof. Vida Marija Čigriejienė, pacientų organizacijų atstovai.

Ministras pasidžiaugė besišypsančiais ir laimingais tiek darbuotojų, tiek pacientų veidais, nes sąlygos Onkologijos ligoninėje kaskart vis gerėja. Ministras prisiminė keletą ankstesnių savo apsilankymų Onkologijos ligoninėje ir visą ilgą derybų, diskusijų kelią, kuris buvo nueitas iki šios dienos, kada ligoninėje aiškiai matyti rezultatas. R. Turčinskas pabrėžė, kad iki 2008 m. į šią ligoninę jau bus investuota apie 10 mln. litų – tiek valstybės, tiek profilaktinių programų lėšų – o ateinančiais, 2008 metais Onkologijos ligoninėje bus pradėtas įrenginėti modernus linijinis greitintuvas. R. Turčinskas palinkėjo visiems darbuotojams gerų darbų pacientų labui.

KMU Senato pirmininkas, prof. V. Grabauskas sakė, kad onkologijos srityje bet kurioje ligoninėje dirbančių medikų tikslas visų pirma yra padėti onkologine liga sergančiam žmogui, nes onkologinės ligos Lietuvoje yra viena iš didžiausių problemų. Šiandien yra turima daugybė priemonių, kurias teisingai panaudojus galima gauti gerą rezultatą. „Smagu žiūrėti, kad ši ligoninė, į kurią dėta tiek daug vilčių, šiandien teikia šiuolaikišką ir kokybišką pagalbą, o Kauno medicinos universitetas visada buvo ir bus jūsų pagalbininkas“ – sakė prof. V. Grabauskas.

KMUK Generalinis direktorius prof. Juozas Pundzius pabrėžė, kad pastaruoju metu padidėjęs dėmesys Onkologijos ligoninei atnešė tikrai gerų rezultatų – kasmet vis renovuojamos, gražinamos, tvarkomos patalpos, įsigyjama moderni aparatūra. Prof. J. Pundzius dėkojo visiems onkologijos ligoninės darbuotojams už darbą dėl pacientų sveikatos.

Po atidarymo SAM ministras R. Turčinskas, Seimo narė prof. V.M. Čigriejienė, KMUK generalinis direktorius prof. J. Pundzius susitiko ir bendravo su Onkologijos ligoninės darbuotojais.

Eglė Žemaitienė
www.kmuk.lt