![Pievagrybiuose gausu antioksidantų](https://www.pasveik.lt/wp-content/uploads/2020/11/1163.jpg)
Antioksidantų baltuosiuose pievagrybiuose tiek pat, o kartais net
daugiau negu brangesniuose grybuose.
Manoma, kad antioksidantai padeda organizmui saugotis nuo ligų ir
stiprina imunitetą – kovoja su laisvaisiais radikalais ir taip
neleidžia jiems pažeisti ląstelių. Nors pievagrybiai – dažniausiai ir
gausiausiai auginami grybai pasaulyje ir kasmet jų suvalgoma
tūkstančiai tonų, neretai manoma, kad jie maistinėmis savybėmis
neprilygsta brangiems tauriems ar egzotiškiems grybams. Tačiau, kaip
rašoma"Journal of the Sciense of Food and Agriculture", naujausi
tyrimai rodo, kad baltuosiuose pievagrybiuose yra tiek pat
antioksidantų kiek ir brangiuose jų konkurentuose. Pavyzdžiui, vis
populiarėjančiuose japoniškuose grybuose, kurie pelnė sveikų,
kraujospūdį mažinančių, turinčių priešvėžinių savybių produkto
reputaciją.
Prancūzijos nacionalinio agronomijos mokslinio tyrimo instituto
mokslininkai nustatė, kad pievagrybių galvutėse antioksidantų kur kas
daugiau nei kotuose. Kadangi pievagrybių galima nebrangiai
nusipirkti ištisus metus, jie gali būti puikus aktyvių kasdienės
mitybos komponentų šaltinis.