Vasario 28 dieną įvykusiame Privalomojo sveikatos draudimo tarybos posėdyje vienas svarbiausių ir daugiausiai Tarybos narių diskusijų sukėlęs buvo paliatyviosios pagalbos paslaugų suaugusiesiems ir vaikams teikimo aprašo pakeitimo ir bazinių kainų svarstymas. Tai, kad tokiam projektui iš esmės buvo pritarta, reiškia, jog Lietuvoje praktiškai bus diegiama nauja paslauga, kuri yra teikiama daugelyje Europos šalių. Numatoma, jog vien paliatyvios pagalbos paslaugų teikimo stacionare išlaidos pareikalaus iš Privalomojo sveikatos draudimo fondo (PSDF) biudžeto apie 10 mln. litų per metus. Privalomojo sveikatos draudimo taryba numatė dar tobulinti kai kurias šio projekto nuostatas.

Taip pat buvo pritarta 2008 metų lėšų ortopedijos techninių priemonių įsigijimo išlaidoms kompensuoti paskirstymui pagal tų priemonių poklasius. Šiais metais tam iš viso skiriama apie 40,5 mln. litų PSDF lėšų.

Taryba priėmė nutarimą dėl ligų ir kompensuojamųjų vaistų joms gydyti sąrašo (A sąrašo) dalinio pakeitimo. Kai tie pakeitimai įsigalios, dėl kompensavimo papildymo ir apribojimų pakeitimo pacientams taps labiau prieinami statinų grupės ir kai kurie kiti vaistai.

Tarybos pritarimo sulaukė ir daugelis asmens sveikatos priežiūros paslaugų restruktūrizavimo projektų. Šiai programai 2008 metais finansuoti gali būti skiriama net daugiau nei PSDF biudžete numatytieji 30,5 mln. litų