Šokolado komponentai gali sumažinti širdies ligų riziką

150 moterų mokslo vardan kasdien valgys šokoladą, rašo telegraph.co.uk. Joms
bus duodama šokolado, siekiant ištirti, ar kakava turi gydomųjų savybių. Rytų
Anglijos universiteto mokslininkai aiškinsis, ar šokolade esantys komponentai
gali sumažinti širdies ligų riziką antrojo tipo diabetu sergančioms moterims.

Diabetikai dažnai serga širdies ligomis, o sunkios būklės ligoniams širdies
ligos dažnai būna mirties priežastis.

Gydytojai įspėja sveikuosius ir sergančius diabetu be priežiūros nepulti valgyti
šokolado dideliais kiekiais, nes jame – daug cukraus ir riebalų, kurie kenkia
diabetikams ir didina nutukimą.

Pagrindiniame šokolado komponente– kakavoje daug antioksidantų flavonoidų,
kurie, kaip jau įrodyta tyrimais, mažina širdies ligų riziką. Paprastai gaminant
iš kakavos šokoladą, dauguma flavonoidų sunaikinami.

Tačiau Belgijos šokolado gamintojai specialiai moksliniam tyrimui pagamino
šokolado su daugiau flavonoidų ir soja, kurioje taip pat gausu naudingų cheminių
medžiagų.

Tyrimui atrinktos moterys, kurios turi būti sulaukusios menopauzės, kasdien
suvalgys po 27 gramus šokolado, taip pat gers cholesterolį mažinančius vaistus.

Tyrimui vadovaujantis mokslininkas ir Rytų Anglijos dietologijos ir
sveikatingumo profesorius Aedinas Cassidy’is sakė: „Rizika susirgti širdies ir
kraujagyslių ligomis beveik vienoda tiek vyrams, tiek menopauzės sulaukusioms
moterims, tačiau tiriamos moterys.“

„Tikimės įrodyti, kad kasdien gaunamas didesnis kiekis flavonoidų suteiks
didesnę apsaugą nuo širdies ligų, tad ateityje moterys galės sumažinti širdies
ligų riziką.“