Siekite įvairovės
Valgyti įvairius maisto produktus, įskaitant vaisius, daržoves, pieno produktus, mėsą, riešutus ir grūdus, gali būti sveika širdžiai. Mūsų patarimai gali padėti jums pasirinkti maisto produktus iš maisto parduotuvėse siūlomos gausos.
Rinkitės žuvį.
Lašišų, silkių, upėtakių ir kitų riebių žuvų sudėtyje yra omega 3 riebalų rūgščių, kurios padeda sumažinti trigliceridų kiekį ir cholesterolio kaupimąsi. Venkite keptų žuvų ir šaldytos, džiūvėsiais apvoliotos filė, nes sudėtyje paprastai gausu riebalų.
Skaitykite maisto etiketes
Pakuotės gali trikdyti, o vienintelis būdas būti tikram, kad supakuotas maistas yra sveikas, yra perskaityti ir suprasti maisto sudėties etiketę. Žinokite, kurių ingredientų reikia vengti, įskaitant transriebalus (sukietintuosius ir iš dalies sukietintuosius riebalus) ir sočiuosius riebalus.