Nacionaliniame transplantacijos biure šių metų gruodžio 3 ir 4 dienomis vyko susitikimai su Lietuvos nefrologinių ligonių asociacijos „Donorystė“ prezidentu Arminu Barkaičiu bei valstybės įmonės „Regitra“ generalinio direktoriaus pavaduotoju Sauliu Šuminu ir viešųjų ryšių specialiste Laimute Užupe.

Nefrologinių ligonių asociacijos „Donorystė“ prezidento Armino Barkaičio ir Nacionalinio transplantacijos biuro atstovų susitikime buvo aptarti alternatyvūs donoro kortelės gavimo būdai: suteikti įgaliojimus priimti prašymus donoro kortelei gauti pacientų nevyriausybinių organizacijų atstovams; naudotis elektronine bankininkyste užpildant prašymus donoro kortelei gauti; suteikti įgaliojimus pagal įstaigos vadovo patvirtintą sąrašą sveikatos priežiūros įstaigų darbuotojams (t.y. ne tik gydytojams); suteikti VĮ „Regitra“ įgaliojimus priimti prašymus donoro kortelei gauti.

VĮ „Regitra“ atstovai kaip ir Nacionalinis transplantacijos biuras mano, kad donoro kortelė yra žmogaus aukštos moralės ir garbės išraiškos priemonė, o ne įrankis sustabdyti nepaklusnius motociklininkus ar jaunus vairuotojus.
VĮ „Regitra“ atstovai mano, kad jų darbuotojai galėtų priimti prašymus donoro kortelei gauti, bet tam reikalingi teisės aktų pakeitimai, kurių rengimui reikia laiko. Todėl sutarta, kad valstybės įmonė „Regitra“ skleis informaciją apie donoro kortelių išdavimo tvarką jų trisdešimt septyniuose filialuose, išsidėsčiusiuose visoje Lietuvoje. VĮ „Regitros“ filialuose per metus apsilanko apie 200 tūkstančių klientų dėl vairuotojų pažymėjimo išdavimo ar keitimo bei apie 1 milijoną klientų dėl transporto priemonių įregistravimo ar išregistravimo, todėl šis informacijos skleidimo būdas pasieks labai didelį ratą žmonių.

www.notb.lt