man 21m ir viskas prasidejo nuo panikos atakos.viskas ivyko staiga,nesupratau kas daros,dauzesi sirdis,truputi oro truko,sukilo kraujo spaudimas ir padidejo pulsas,eme musti prakaitas,bet svarbiausia ta baime...nepaaiskinama baime.nesuvoki ko bijei,bet bijei taip stipriai,beprotiskai ir kankinanciai.kadangi man ta panikos ataka truko ilgai emiau interpretuot tai ka jauciu kaip gresiancia mirti.isgeriau tada raminamuju ir ejau miegot.tiesa tai ...
Plačiau
man 21m ir viskas prasidejo nuo panikos atakos.viskas ivyko staiga,nesupratau kas daros,dauzesi sirdis,truputi oro truko,sukilo kraujo spaudimas ir padidejo pulsas,eme musti prakaitas,bet svarbiausia ta baime...nepaaiskinama baime.nesuvoki ko bijei,bet bijei taip stipriai,beprotiskai ir kankinanciai.kadangi man ta panikos ataka truko ilgai emiau interpretuot tai ka jauciu kaip gresiancia mirti.isgeriau tada raminamuju ir ejau miegot.tiesa tai ivyko tiesiog ziurint filma,staiga.nakti prabudau ispiltas prakaito ir prisiminiau tai kas buvo ir tada prasidejo ilgalaikes "linksmybes",sirdis eme groti sava ir negirdeta "melodija",drebulys sukauste visa kuna,negalejau nusiramint,maniau kad mirstu...kelios savaites po to buvo kosmariskos ir kitaip ju nepavadinsi.protas tapo sukaustytas nepagrystu baimiu,o nuotaika (jos taip ne nebepavadinciau,tiesiog katastrofa) is vis lyg vilties jokios gyvenime nebebutu.issiaiskinau jog tai panikos atakos,tiesa man tai buvo obsesinis sutrikimas,nes baime ir nerimas buvo dazni,tik retsykiais iki panikos ataku daeidavo.kreipiaus pas daktare,papasakojau viska kas man buvo,ji pamatavus spaudima akis issprogino (170x98 pulsas 105)ir iskart kraujo tyrimam nusiunte ir kardiograma pasidaryt,bet viskas buvo tvarkoj,tik kraujas tirstokas (ka dabar issprendziau).nu ir ka,siuntimas pas sirdies ligu daktare kuri taip pat nieko nenustate ir nusiunte sirdies echoskopijai kuri taip pat galima sakyt idiali buvo,tuomet man pripazino viska nerviniu pagrindu,sake nurimt,nes man viskas tvarkoj,viskas nerviskai.pradejau lankytis pas psichoterapeute ir psichiatre,pasake jog vaistu teks pavartot (man jau nepatinka kad geriu vaistus "prestarium" nuo auskto spaudimo,o jie naturalus,mazai chemijos.tiesa beda su spaudimu gerai sutvarko).
na ir ka,prasidejo mano seansai pas daktarus.israse seroxat antidepresantus,fluanxol pagal testo rezultatus,nes pasirodo linkes i agresija esu ir priedu lexotanil (tikra vaistu misraine).nepasitikiu as jais,bet tenka,nes istiesu jie padeda tik ju salutinis poveikis buna erzinantis.
ilgainiui atsirado man ir depresija.viskas taip tamsu ir tuscia.ima kilti mintys apie savizudybe,nes sitoj duobej nieko neberandu,tik vakuma,tuscia erdve,viskas taip netikra ir abgailetina atrodo,siutina savo paties dramatiskumas,o juk seniau mano nervai itin stiprus buvo...kai pasijunti geriau ir sugrysta nuotaika ir noras pradedi tai uzmirst ir atrodo kad judi pirmyn,bet islenda is kazkur ranka kuri tave tempia atgal ir tu vel esi ikalintas...
visad i depresijas ziurejau kaip i nerimta liga,kol pats to nepatyriau.dabar jau 4 menuo gydaus.visokios netikros baimes kankina (netikros nes is tiesu to nebijau,tik esant tokiai savijautai).taigi,galiu drasei i jusu gretas stot.viskas delko nepalusta tai yra drauge ir mano kategoriskumas ir suemimas saves i kumsti,o ir seip nihilistiniu paziuru esu.
Mažiau