Baldų užvalkalai – efektyvi ir visada pasiteisinanti interjero detalių apsauga

Baldai – pati svarbiausia, labiausiai į akis krentanti interjero detalė, kuri dažniausiai reikalauja ir nemenkų finansinių investicijų. Todėl natūralu, kad tokius interjero elementus norisi saugoti, puoselėti ir išlaikyti nepriekaištingos būklės kuo ilgesnį laikotarpį. Visgi, kai kurie baldai dėvisi žymiai greičiau nei norėtųsi.

Kaip taisyklė, įprastai greičiausiai nusidėvi bei išsitepa minkštieji svetainės komplektai, kėdės, foteliai bei kiti, sėdėjimo funkciją leidžiantys atlikti baldai. Netyčia ištyškęs šlakelis rytinės kavos, saldainiais apčiupinėtos vaikų rankytės, ne visai švarios augintinio letenėlės – kasdienės rizikos, su kuriomis susiduria vertingi interjero elementai. Žinoma, kiekvienas šeimos ūkis stengiasi visais įmanomais būdais tokioms rizikos užkirsti kelią.

Rekomendacijos valgyti ir gerti tik prie stalo, minkšti gultai šunims ar vaikams skiepijami rankų plovimo įpročiai – sprendimai, kurie leidžia šiek tiek sumažinti baldų susidėvėjimo, išsitepimo tikimybę. Visgi, reikia pripažinti, kad šie metodai pasiteisina toli gražu ne visada. Baldų užvalkalai – patikimas ir beveik visada pasiteisinantis baldų saugojimo būdas. Trumpai aptarkime, kokiais atvejais tikrai verta įsigyti vieno ar kito tipo baldų užvalkalus, ir, kokią naudą jie suteikia?

Baldų užvalkalai – išeitis visiems, kurie nori išsaugoti pirminę baldų būklę

Baldų užvalkalai yra geras sprendimas visais atvejais, kai norima kuo ilgiau išsaugoti nepakitusią, pirminę baldų būklę. Minkštų baldų valymo procesai reikalauja ne tik daug kantrybės ir laiko, bet ir pakankamai brangių, specialiai valomo baldo paviršiui subalansuotų priežiūros priemonių. Jeigu interjerą puošia skirtingomis medžiagomis pagrįsti baldai, tuomet kiekvienas baldas įpareigoja įsigyti specialiai jam pritaikytą valymo priemonę. Naudojant paviršiui nepritaikytas arba prastos kokybės valymo priemones, baldo paviršių galima pažeisti negrįžtamai.

Todėl galima teigti, kad dėmės, atsiradusios ant vieno ar kito baldo paviršiaus tikrai sukelia nemažai problemų ir reikalauja nemenkų finansinių išlaidų. Baldų užvalkalai – praktiškas ir racionalus sprendimas, kovojant su įvairiausio pobūdžio nešvarumais ir dėmėmis. Baldų užvalkalus, pagal poreikį, galima labai greitai uždėti ir vėl nuimti, todėl tokią baldų apsaugą visada patogu turėti po ranka. Privalumai, kuriais leidžia džiaugtis kokybiški baldų užvalkalai:

· Apsauga nuo išsiliejimų ir dėmių. Atsitiktinis gėrimų išsiliejimas ar netikėtai ant baldų paviršiaus nukritęs riebaus maisto kąsnelis – dažnai pasitaikančios situacijos, kurios tikrai nepasitarnauja nepriekaištingos baldų būklės labui. Baldams skirti užvalkalai sofos, kėdės ar bet kokio kito baldo paviršių padengia apsauginiu sluoksniu, kuris efektyviai sugeria visas dėmes ir neleidžia joms pasiekti nei paviršinių, nei gilesnių baldo sluoksnių.

· Apsauga nuo įbrėžimų ir mechaninių pažeidimų. Baldų užvalkalai gali būti naudojami ne tik minkštiesiems baldams. Tokiomis apsaugos priemonėmis galima uždengti ir valgomojo stalo ar virtuvėje esančio stalviršio paviršių. Virtuvėje esantys paviršiai arba stalai labai dažnai susiduria su mechaninių pažeidimų rizika, nes virš jų savo paskirtį atlieka aštrūs virtuvės reikmenys bei įvairūs buities prietaisai. Jeigu tokie paviršiai bus padengti jiems pritaikytu baldų užvalkalu, su žalingu poveikiu susidurs apsaugos priemonė, o ne pats paviršius.

· Apsauga nuo dėvėjimosi. Baldų būklei neigiamą poveikį daro ir iš pažiūros visiškai negrėsmingi veiksmai, kuriuos atliekame kasdien, tokie kaip sėdėjimas, gulėjimas ar dekoratyvinių pagalvėlių gniaužymas. Paviršius, ant kurio kiekvieną dieną sėdima, dėvisi labai greitai. Jeigu baldai yra pagaminti iš aksomo ar kitų minkštųjų audinių, tikrai tikėtina, jog jau po kelių mėnesių bus galima pastebėti baldo spalvos išblukimą toje vietoje, kurioje dažniausiai sėdima.

Jeigu kasdieninio naudojimo baldai bus padengti baldų užvalkalu, su dėvėjimosi procesu susidurs ne baldo paviršius, o užvalkalas. Todėl tikrai galima teigti, jog baldų užvalkalai neabejotinai teikia patikimą apsaugą nuo dėvėjimosi ir prailgina baldų eksploatavimo trukmę.

· Apsauga nuo pažeidimų, kuriuos gali sukelti naminiai gyvūnai. Nors minkšti gultai šunims ir katėms atrodo labai komfortabiliai, tačiau kartais keturkojai šeimos nariai poilsio ritualams mieliau renkasi jų šeimininkams subalansuotus minkštuosius svetainės baldus, krėslus ar kitus, prabangius interjero akcentus. Gerai nusiteikę šuniukai mielai braižo baldų paviršių savo letenomis, o katės – tikrai nepraleidžia progos komfortabiliai pasigaląsti aštrius nagučius.

Šios gyvūnų linksmybės tiesiogiai atsispindi kiek pakitusioje baldų būklėje, kuri tikrai nepakelia nuotaikos nei vienam šeimininkui. Tokiu atveju, baldų užvalkalai yra tikras išsigelbėjimas, kuris efektyviai užkerta kelią bet kokiems pažeidimas, kuriuos galėtų sukelti naminiai gyvūnėliai.

Baldų užvalkalai – ne tik švaros, bet ir higienos tikslams subalansuota priemonė

Reikėtų nepamiršti, kad visi, o ypač minkštą paviršių turintys baldai yra puiki terpė ne tik dėmės ar nešvarumams, bet ir dulkių erkutėms bei įvairioms bakterijoms kauptis. Dulkių erkučių bei įvairių bakterijų neįmanoma pastebėti plika akimi. Tokie svetimkūniai daro neigiamą įtaką namuose gyvenančių žmonių sveikatai.

Taip pat reikėtų įvertinti tai, kad dulkių erkutės ir bakterijos įprastai kaupiasi gilesniuose baldų sluoksniuose, todėl standartiniai baldų valymo procesai jų tikrai neišnaikina. Minkštuose balduose įsikūrę kenkėjai neretai tampa pagrindine, kvėpavimo ligų ir įvairių alergijų atsiradimo priežastimi. Dėl dulkių erkučių patalpoje kvėpuojama užterštu oru, kuris sukelia slogą, čiaudulį bei kitus, kvėpavimo ligoms būdingus simptomus. Ypač jautriai į dulkių erkutes reaguoja jautresnį organizmą turintys, bronchine astma ar panašaus pobūdžio sveikatos sutrikimais besiskundžiantys žmonės.

Norint maksimaliai sumažinti dulkių erkučių atsiradimo tikimybę, reikėtų rinktis baldus, kurių paviršiai yra apvilkti užtrauktu nuimamais audiniais, nes juos galima patogiai išskalbti. Visgi, ne visus minkštų baldų paviršius galima išskalbti. Tokiu atveju reikia atlikti giluminį baldų valymą, kuris reikalauja specializuotos, brangiai kainuojančios įrangos.

Baldų užvalkalai – finansiškai palankus ir tikrai efektyvus būdas, kovojant su plika akimi nematomais, baldus dažnai okupuojančiais svetimkūniais. Baldų užvalkalai užkerta kelią dulkių erkučių formavimuisi. Norint pašalinti visus alergenus, baldų užvalkalus pakanka išplauti tradiciniu būdu, skalbimo mašinoje.

Baldų užvalkalai – priemonė, suteikianti baldams naują įvaizdį

Daugelis žmonių yra susidarę klaidingą nuomonę, jog baldų užvalkalai neatrodo itin estetiškai. Iš tikrųjų, šiais laikais baldų užvalkai tikrai stebina itin stilingais ir šiuolaikiškais dizaino sprendimais, kurie neabejotinai puošia kiekvieną interjerą. Dėl šios priežasties, baldų užvalkalus drąsiai galima naudoti ne tik kaip kasdienę apsaugos priemonę, bet ir kaip stilingą švenčių atributą.

Planuojant teminį vakarėlį ar smagią gimtadienio šventę, galima įsigyti ryškiaspalvius baldų užvalkalus, kurie padės sukurti išskirtinę šventės atmosferą ir tuo pačiu apsaugos vertingiausius interjero elementus.

Vestuvėms ar kitoms iškilioms šventėms galima įsigyti prabangiai atrodančius kėdžių užvalkalus, kurie leis išvengti išlaidų, susijusių su tokios šventinės atributikos nuoma.

Sofas ar kitus masyvesnius svetainės baldus galima papuošti tampriais džersio poliesterio užvalkalais, kurie prie baldo priglunda lygiai taip pat kokybiškai, kaip gamykliškai suformuotas paviršinis sluoksnis.