Lėtinis nuovargis, dirglumas, nuolatinis nerimas, nemiga – vis tai gresia tiems, kurie daug dirba, bet nemoka ilsėtis.
Iškyla į gamtą
Kam spoksoti į apsnigtą mišką televizoriaus ekrane? Nors kartą per savaitę išvykite į  mišką ar parką.

Pietų pertrauka
Per pietų pertrauką, jei tik turite galimybę, nesėdėkite darbo vietoje. Jei pietus atsinešate į darbą, juos pavalgę bent 15 minučių pasivaikščiokite gryname ore. Jei darbe dažnai patiriate stresą, į mitybos racioną įtraukite produktų, kurių sudėtyje yra B grupės vitaminų: bulvių, špinatų, žaliųjų žirnelių, riešutų, tuno.

Seksas pagal planą
Jums dar nėra trisdešimties, o su partneriu mylitės tik kartą per mėnesį? Ne todėl, kad nemylite, o todėl, kad jaučiatės pavargę. Tokiu atveju psichologai siūlo planuoti sekso dienas, kaip planuojami susirinkimai. O gydytojai priduria: seksas puikus relaksacijos metodas ir širdies treniruotė.

Išjunkite televizorių
Televizorius nuolatos įjungtas? Jūs niekada nepailsėsite. Pamėginkite jį išjungti ir pasėdėkite kelias minutes tyloje. Paklausykite relaksacinės muzikos.

Patinginiaukite
Nors pusvalandį per dieną leiskite sau patinginiauti. Turite augintinį – pažaiskite su juo, spręskite kryžiažodį, paplepėkite telefonu su drauge. Tik nesėskite prie kompiuterio ir nežiūrėkite televizoriaus.

Pabūkite vienumoje
Jeigu darbe bendraujate su daug žmonių, jūsų nervų sistemai tai yra nemenkas krūvis. Grįžę namo šiek tiek pabūkite vieni. Paprašykite namiškių, kad jums netrukdytų.

Verkite į sveikatą
“Užspaustos” emocijos gali būti ne tik blogos nuotaikos, bet ir ligų priežastis. Taigi, naudinga ne tik juoktis, bet ir verkti – tai geras būdas atsipalaiduoti ir nusiraminti.

Neišgąsdinkite miego
Nesitarkite susitikimų vėlai vakare, nes grįžę iš jų norom nenorom vis galvosite apie tai, kas buvo kalbėta, tad ir užmigti nesiseks.

Lietuvos sveikata