Pripažinkim, būna dienų kaip tyčia, kuomet sunku pasitraukti nuo šaldytuvo. Sukame ir sukame ratus, o pilvas kaip gurgia, taip gurgia. Pasirodo viso to galime išvengti pasinaudoję greitais alkį užmušančiais patarimais.
Šalavijo lapai Daug pipirų Greipfrutas prieš pietus Pipirnė ant duonos Matė
Vanduo su citrina
Paprasta paruošti, o skrandis nuolat bus pilnas ir alkis neturės šansų pasireikšti. Visi puikiai žino, kad per dieną reikia išgerti du litrus vandens, o jei jį dar pagardinsime keliais lašais citrinos rezultatas garantuotas.
Paprasta gudrybė ginantis nuo alkio, kurią žinojo senovės jūrininkai: pakramtyti šalavijo lapų. Augalo karčiosios ir rūgimo medžiagos veikia raminamai ir slopina apetitą. Paimkite 2-3 džiovinto šalavijo lapelius (1 savaitę džiovinkite augalo kuokštelius, pakabintus lapeliais žemyn) ir kramtykite, kol alkis praeis, tada išspjaukite.
Kanados mokslininkai nustatė: pipirai slopina apetitą, skatina medžiagų apykaitą ir riebalų deginimą. Todėl, jei vakarais jaučiate didelį alkį, tai per pietus nepagailėkite pipirais pabarstyti kiekvieną patiekalą.
Amerikos mokslininkai nustatė: jei kasdien 30 minučių iki pietų suvalgysime pusę greipfruto, sublogsime greičiau. Mat, vaisiuje esančios karčiosios medžiagos malšina apetitą. Kuo kartesnis greipfruto skonis, tuo daugiau jame figūrai naudingo vitamino C. Vienas greipfrutas padengia visą dienos vitamino C poreikį.
Pipirnė – prieskoninė žolė turi daug chromo. Šis mikroelementas padeda išlaikyti stabilų cukraus kiekį kraujyje, todėl alkį pajuntame negreit. Be to, jis mažina ir potraukį saldumynams. Kartą per dieną suvalgykite saują pipirnės su duona arba užbarstytos ant salotų.
Tropikų kraštuose žmonės kramto matės lapelius arba geria arbatą, kad nejaustų alkio. Matės krūmo lapeliuose yra beveik tiek pat kofeino, kuris skatina riebalų deginimą kaip kavoje ir daug kalio , o jų karčiosios medžiagos slopina apetitą.
Lietuvos sveikata