Nors 70 proc. šalies gyventojų norėtų maitintis sveikiau, tačiau kas antras sumuštinius, traškučius ir picą valgo bent kartą per savaitę ar dažniau.

Apklausos duomenys rodo, kad greito maisto kategorijai priklausančius produktus – traškučius, sumuštinius, mėsainius, keptas bulvytes, dešrainius, kebabus ir picas – dažniausiai valgo studentai ir moksleiviai (per pastaruosius metus valgė visi 100 proc.) bei namų šeimininkės (95 proc.). Apskritai per pastaruosius metus greitą maistą valgė net trys ketvirtadaliai Lietuvos gyventojų.

Kiekvieną savaitę ketvirtadalis respondentų maitinasi sumuštiniais, septintadalis – traškučiais, o kas dešimtas suvalgo picą. Daugiausia greitą maistą valgo jaunimas iki 30 metų (net 98 proc. valgė per pastaruosius metus) bei pasiturintys didmiesčių gyventojai, kurių šeimos pajamos per mėnesį viršija 2000 litų.

Darbo dienomis greitą maistą vartoja daugiau vyresnio amžiaus žmonės, o jaunimas juos valgo savaitgaliais ar švenčių dienomis.  Mažiausiai sveikesne mityba rūpinasi vyrai. Net pusė apklaustųjų teigė nekreipiantys į tai jokio dėmesio. Tyrimas atskleidė ir tam tikrą paradoksą, nors didžioji dauguma Lietuvos gyventojų norėtų maitintis sveikiau, tačiau nuolatos sveikos mitybos laikosi vos 7 proc. lietuvių. 

„IDS Borjomi Europe“ inicijuotas tyrimas vykdytas rugpjūtį – rugsėjį. Jį atliko bendra Lietuvos ir Didžiosios Britanijos rinkos ir viešosios nuomonės tyrimų kompanija „Baltijos Tyrimai“. Apklausoje dalyvavo 15 -74 metų lietuviai.

Medik