Šviežiai spaustos morkų sultys karaliauja tarp daržovių sulčių. Jose gausu beta karoteno, B grupės vitaminų, kalio, kalcio, kobalto ir kitų mineralinių medžiagų, todėl morkos ypač naudingos vaikams ir besiskundžiantiems nusilpusiu imunitetu ar odos problemomis.
Pomidorų sultis reikia gerti 20–30 minučių prieš valgį, nes jos paruošia skrandį ir žarnyną virškinti. Įdėjus druskos, sumažėja gydomosios sulčių savybės. Vietoj druskos galima dėti susmulkinto česnako ir šviežių žalumynų: krapų, petražolių, koriandro.
Šviežiai spaustose citrusinių vaisių sultyse gausu vitaminų C ir P, kalio, folio rūgšties. Šios sultys didina gyvybingumą, šalina nuovargį ir stiprina kraujagysles. Jos naudingos sergant ateroskleroze, hipertonija.
Komentarai