Lazerinės technologijos atveria naujas galimybes gydyti rožinę

Raudoniu nusidažantys skruostai gali būti ne tik stiprių emocijų, tačiau ir odos ligos požymis. Kuperozė, dažniausiai vadinama tiesiog rožine, yra odos liga, kuri sukelia nepageidaujamą veido odos raudonį. Jei vargina rožinę lydintys odos uždegiminiai procesai, svarbu nenumoti ranka į diskomforto jausmą ir ieškoti efektyvių gydymo metodų. Pastaruoju metu sparčiai populiarėjantis lazerinis kuperozės gydymas yra vienas efektyviausių metodų įveikti šią odos problemą.

Odos uždegimo sukeliamas paraudimas

Normalu, kai skruostai parausta iš šalto oro patekus į šiltą patalpą ar dėl kitų priežasčių staigiai pasikeitus aplinkos temperatūrai. Daugeliui pažįstama ir situacija, kai veidas tarsi užkaista patekus į nemalonią situaciją. Abiem šiais atvejais odos paraudimas yra visiškai normali reakcija į išorės ar vidinius veiksnius. Tuo tarpu kuperozė yra ne laikina odos reakcija, o lėtinė uždegiminė odos liga. Temperatūros pokyčiai, agresyvių komponentų turinti kosmetika ir kiti nepalankūs veiksniai gali suaktyvinti uždegiminius procesus, tačiau nebus tiesioginė odos paraudimo priežastis.

Rožinė dažniau vargina moteris, nei vyrus. Paprastai ši odos liga pasireiškia sulaukus 30-40 metų ir yra būdingesnė turintiems, šviesią odą. Lėtinis odos uždegimas atsiranda odos kraujagyslių ir kapiliarų sienelėms praradus elastingumą. Pradžioje kuperozė pasireiškia paraudimais skruostų, nosies, smakro ar kaktos srityje. Laiku nesiėmus tinkamo gydymo liga gali progresuoti ir sukelti didesnių pažeidimų – padidėti odos dirglumas, atsirasti bėrimų. Rožinę dažnai lydi ne tik estetiniai iššūkiai, bet ir diskomforto jausmas, nes pažeista oda gali pradėti perštėti, atsiranda nemalonus dilgčiojimo ar net deginimo jausmas.

Kompleksinė pagalba valdant rožinę

Žmonės, kuriuos vargina rožinė, paprastai būna išbandę daugybę kremų, prausiklių ir kitų kosmetikos priemonių, kurie skirti probleminei odai. Iš ties, apdairu skirti ypatingą dėmesį kasdien naudojamai kosmetikai, nes agresyvios veikliosios medžiagos gali ženkliai pabloginti lėtinio uždegimo nualintos odos būklę. Tokią odą derėtų valyti tik su švelniais prausikliais, nenaudoti kosmetikos priemonių su alkoholiu, taip pat atsisakyti rūgštinių procedūrų.

Verta žinoti, kad dėmesinga kasdienė odos priežiūra padės valdyti rožinės progresą, tačiau nepagydys pačios ligos. Tam, kad liga būtų efektyviai kontroliuojama reikia slopinti odos uždegimą. Šiam tikslui dažnai pasitelkiamas medikamentinis gydymas, tačiau jo rezultatai ne visada pateisina lūkesčius

Efektyvus rožinės gydymas lazeriu

Pastaruoju metu sparčiai populiarėja veido raudonio gydymas pasitelkiant lazerines technologijas. Šis pažangus gydymo metodas leidžia pasiekti pačių geriausių rezultatų. Kuperozę gydant naujos kartos lazeriu yra paveikiami išsiplėtę kapiliariai bei paskatinami natūralūs odos regeneracijos procesai.

Naujos kartos lazerinės estetinės medicinos technologijos suteikia galimybę rožinę išgydyti efektyviai, saugiai ir nepatiriant diskomforto jausmo. Veido raudonio gydymo efektyvumą užtikrina tai, kad dėmesingai įvertinus odos būklę, gydytojas parenka konkrečiu atveju tinkamiausius lazerio parametrus – bangos ilgį ir dažnių intensyvumą. Procedūrai nereikalingas išankstinis pasiruošimas, o. Nežinau ar reikia rašyti apie tai kas būna po procedūros, nes iš tiesų, tai 2-3 dienas būna nelabai malonus matinimas, paraudimas.

Kuperozės gydymas lazeriu yra ne tik saugus, bet ir turi teigiamą „pašalinį“ poveikį odai. Lazeriu naikinant kapiliarus yra aktyvuojamas natūralus ląstelių atsinaujinimo procesas, o taip pat paskatinama kolageno gamyba. Tai lemia, kad po rožinės gydymo kurso ne tik išnyksta nepageidaujamas raudonis, bet ir pagerėja bendra odos būklė, ji tampa stangresnė ir elastingesnė.

Estetinės ir lazerinės dermatologijos klinikoje Skin Olympus (www.SkinOlympus.lt) suburta aukštos kvalifikacijos grožio specialistų komanda dirba su pažangiomis lazerinėmis technologijomis. Čia veido raudonis gydomas greitai, saugiai ir efektyviai. Jei dvejojate ar turite klausimų apie lazerines procedūras – užsirašykite pirmajai konsultacijai, kurios metu gausite visą aktualią informaciją. Čia kuperiozės gydymas lazeriu atliekamas greitai, efektyviai ir saugiai.