Maistas sveikesnei odai

Visos siekiame turėti sveiką ir gražią odą. Yra pačių įvairiausių būdų, kaip
išsvajoto rezultato pasiekti. Šį kartą siūlome atkreipti dėmesį į tai, ką
valgome. Ar žinojote, kad kai kurie augalai padeda rūpintis odos grožiu ne tik
iš išorės, bet iš vidaus. Pateikiame Jums sąrašą tokių stebuklingų produktų.

Saulėgrąžų sėklos

Šios sėklos noksta sugerdamos saulės energiją, kurios labai trūksta mūsų
organizmui. Jos turi žmogui būtinų riebalų rūgščių, kurios padeda odai palaikyti
natūralią riebalų plėvelę, saugančią nuo išsausėjimo. 3 šaukštai saulėgrąžų
aliejaus 2 kartus per savaitę padės išlaikyti odos stangrumą. Dietologai,
natūropatai saulėgrąžų sėklas laiko visaverčiu baltyminiu maistu ir pataria jas
valgyti vakarais. Kadangi stipriai kepinamos šios sėklos praranda savo
naudingąsias savybes, tai rekomenduojama jas tik padžiovinti ir atsargiai
pakaitinti.

Apelsinai

Sultingame apelsinų minkštime yra askorbo rūgšties, vitaminų B1, B2, A ir P.
Apelsinų vaisiuose ir sultyse yra labai daug mineralinių medžiagų (kalcio,
fosforo, kalio), citrinų rūgšties, pektinų, fitoncidų. Kadangi juose gausu
vitamino C, tai jis saugo odą nuo kenksmingų ultravioletinių spindulių, skatina
kolageno, neleidžiančio atsirasti ankstyvoms raukšlėms, gamybą. Kad
prailgintumėte savo jaunystę, užteks kasdien suvalgyti po vieną apelsiną.

Ankštiniai augalai

Tai vertingas augalinės kilmės baltymų ir biotino šaltinis. Šios medžiagos
būtinos norint turėti skaisčią odą. Jei valgiaraštyje bent keletą kartų per
avaitę bus ankštinių augalų, gausite pakankamai visaverčių baltymų, vitamino E
ir kitų maistingųjų medžiagų.

Žalioji arbata

Joje esama flavonoidų ir antioksidantų, kurie saugo odą nuo ultravioletinių
spindulių ir padeda kovoti su laisvaisiais radikalais. Tai puiki priemonė nuo
senėjimo, raukšlių ir pigmentinių dėmių. Joje yra medžiagų, drėkinančių odą,
gerinančių skysčių reguliaciją. Kad pajustumėte teigiamą poveikį, gerkite
žaliąją arbatą bent du kartus per dieną. Geriant žaliąją arbatą pavojus susirgti
navikinėmis ligomis, hipertonija, artenoskleroze arba angina, patirti širdies
infarktą, insultą gerokai sumažėja. Pagerėja virškinimas, sustiprėja imunitetas.

Kiviai

Šie vaisiai stiprina organizmo imunitetą, praturtina jį vitaminu C. Kalorijų ir
riebalų juose labai mažai. Kalis efektyviai kovoja su aukštu kraujospūdžiu. Keli
kivio vaisiai po sočių pietų, padės išvengti nemalonaus sunkumo jausmo skrandyje,
padidėjusio rūgštingumo. Kasdien suvalgant po 1-2 kivius iš organizmo efektyviai
šalinami toksinai, pagerėja žarnyno veikla. O tai padaro odą skaistesnę,
švaresnę ir elastingesnę.

Neskaldyti grūdai

Tai pagrindinis B grupės vitaminų šaltinis. Šie vitaminai būtini ląstelių
regeneracijai, stiprina apsaugines organizmo jėgas. Niacinas padeda ląstelėms
pasisavinti maistingąsias medžiagas, suteikia energijos. Todėl savo valgiaraštį
būtinai papildykite rupių miltų makaronais, juoda duona.

Alavijų sultys

Alavijas laikomas ilgaamžiškumo ir grožio simboliu. Daugelyje šaltinių rašoma,
kad alavijas yra kone stebuklingas augalas, puoselėjantis odą ir padedantis
įveikti įvairias jos problemas. Jis tinka ne tik odos spalvai ir paviršiui
lyginti, bet ir sudirgusiai odai nuraminti, saugo nuo infekcijų. Namuose auginto
augalo sulčių naudoti nerekomenduojama. Geriau būtų jų įsigyti vaistinėse. Jei
svajojate apie lygesnę, elastingesnę odą, kasdien išgerkite po 30-40 ml alavijų
sulčių. Dėl alavijo priešuždegiminio, gydomojo ir antiseptinio poveikio, jį
galima naudoti esant spuogams, inkštirams, deginimo pojūčiui, įsipjovus ir
įsibrėžus, nudegus saulėje.