Rauginti kopūstai – ginklas prieš celiulitą

Pavasarį, kol dar nėra tiek daug šviežių daržovių, vitaminų galite gauti iš
raugintų kopūstų. Kad rauginti kopūstai vertingi dėl juose esančio didelio
kiekio vitamino C, turbūt daugelis žinote. Tačiau kažkam iš Jūsų galbūt bus
netikėta žinia, kad rauginti kopūstai turi savyje medžiagų, veiksmingai
kovojančių su celiulitu. Taigi, koks anticeliulitinis ginklas slypi raugintuose
kopūstuose?

* Juose gausu kalio, padedančio šalinti susikaupusį vandenį.

* Varis, esantis raugintuose kopūstuose, veiksmingai stiprina audinius.

* Balastinės medžiagos padeda žarnynui apsivalyti nuo nuodingų medžiagų, taip
pat aktyvina medžiagų apykaitą.

* Be jau minėto vitamino C, kuris taip pat apsaugo nuo infekcinių susirgimų,
raugintuose kopūstuose yra folinės rūgšties, kuri padeda susidaryti ląstelėms.

* Pieno rūgštis atstato žarnyno florą, užkerta kelią fermentavimuisi,
nukenksmina ir išvalo virškinimo traktą, taip pat stabdo vėžį sukeliančių
medžiagų susidarymą žarnyne.

Kaip ruošti raugintus kopūstus? Jokiu būdu neperplaukite. Nuplovus dingsta
didžioji dalis biokatalizatorių. Šviežiai raugintuose kopūstuose gausu
pagrindinių vitaminų ir mineralinių medžiagų. Ir priešingai – troškinant
kopūstus, 23 procentus vitamino C sunaikina juose esantys kmynai. Meirūnas ir
gvazdikėliai palengvina raugintų kopūstų virškinimą. Skanaus!