Seksas, grožis ir psichologija: keisčiausi mokslininkų atradimai ir tyrimai

 

2010 – aisiais metais mokslininkai atliko gausybę tyrimų ir atrado keistų dalykų. Pateikiame 10 keisčiausių atradimų sekso, psichologijos ir grožio srityje.

1. Mokslininkai pirmą kartą nustatė ryšį tarp vaikinų genitalijų dydžio ir gyvenamosios vietos. Pasirodo, kad kaimo gyventojų peniai yra ilgesni. Ištyrus daugiau nei 6 tūkst. kliniškai sveikus vaikinus paaiškėjo, kad mieste gyvenančiųjų penis buvo 9,3 centimetrų ilgio, o kaimo gyventojų – 9,7 centimetrų ilgio.

2. Mokslininkai teigia, kad žiovaujate ne tik tuomet, kai norite miego ar nuobodžiaujate, tačiau ir tada, kai norite mylėtis. Kol kas mokslininkai negali atskirti, kuo skiriasi žiovulys, kai žmogus nori miego, nuo žiovulio, kuris rodo norą mylėtis.

3. Havanos universiteto mokslininkai ištyrė 600 dailiosios lyties atstovių ir priėjo prie išvados, kad kuo daugiau ant moters kūno yra apgamų, tuo dažniau ji mylisi. Moterys, ant kurių kūno yra maždaug 30-50 apgamų, mylisi 1-3 kartus per dieną. Moterys, ant kurių kūno yra iki 80 apgamų, gali mylėtis 5 kartus per dieną. O jei moteris turi 5-15 apgamų, tai lemia neaktyvų moterų seksualinį gyvenimą. Tokios dailiosios lyties atstovės mylisi vos keletą kartų per savaitę.

4. Mokslininkai teigia, kad apsipirkinėjimas vyrams kenkia –  jie gali tapti impotentais. Tyrėjai atrado, kad ant kiekvieno kasos čekio yra pavojingos medžiagos bisfenolio A, kuris sumažina hormonų kiekį vyrų organizme. Šios medžiagos yra kvito rašale, todėl į organizmą ji patenka tuomet, kai liečiate burną ar valgote. Mokslininkai teigia, kad dažnai apsipirkinėjantiems vyrams vietoje pilvo raumenų pradės augti riebalai, sutriks seksualinė sveikata.

5. Vokietijos mokslininkai ištyrė  70 porų  ir išsiaiškino, kad kartu žiūrint futbolo rungtynes, sustiprėja seksualinis geismas. Didžiausias hormono testosterono lygmuo vyrų kraujyje būna tada, kai įmušus įvartį į varžovų vartus vyrai kartu su antrosiomis pusėmis spiegia iš džiaugsmo.

6. Mergaitės, kurios auga su jaunesniais broliais, ilgiau išlieka skaisčios. Jos nekaltybę praranda vidutiniškai dvejais metais vėliau nei kitos merginos, mat daug dėmesio skiria ne pasimatymams o namų ruošos darbams.

7. Naujas tyrimas atskleidė, kad patrauklūs sutuoktiniai, tikėtina, dažniau turės dukteris, o nesimpatiški  – sūnus. Vaikai, kurie iki septynerių metų buvo nesimpatiški, suaugę  turi 56 proc. tikimybę turėti berniuką, o patrauklios išvaizdos jaunuoliai turi vienodas galimybes susilaukti sūnaus ar dukters.

8. Mokslininkai teigia, kad moterų figūros tipas gali daryti įtaką moters atminčiai. Kriaušės formos moterys yra užuomaršos. Šiaurės vakarų medicinos komanda nustatė, kad obuolio figūrą turinčioms moterims (joms riebalai kaupiasi ant pilvo)  žymiai geriau sekėsi atlikti atminties ir intelekto testus, nei toms, kurių kūno formos primena kriaušę (joms riebalai kaupiasi ant klubų).

9. Kalifornijos universiteto mokslininkai nustatė, kad knarkliai per naktį sudegina apie 2000 kalorijų. Tyrimo metu buvo analizuojami daugiau nei 200 pacientų, kurie turi knarkimo problemų. Paaiškėjo, kad knarkiantys per naktį sudegino apie 2000, o tie, kurie neknarkia išvis arba tai daro tyliai –  1626 kalorijas.

10. Mokslininkai atrado, kad geri draugai prilygsta šiltoms pūkinėms antklodėms. Mokslininkai išsiaiškino, kad žmogaus, stovinčio 60 cm atstumu nuo artimo draugo, temperatūra gali pakilti 2 laipsniais. Būdamas šalia žmogaus, su kuriuo jo nesieja bendri interesai, žmogus jaučiasi šalčiau.

Medik