Australijos  mokslininkų tyrimai įrodė, kad aktyvus sportavimas neigiamai veikia norą mylėtis.

Kaip rašo News.com.au, sportuojant vyras praranda „seksualinio alkio“ jausmą.  Tačiau į rizikos grupę, tyrėjų tvirtinimu, patenka ne tie, kurie rytais mėgsta pabėgioti. Neigiamos įtakos seksui turi dvi pagrindinės sporto šakos: sunkumų kilnojimas ir kultūrizmas. Libido smarkiai susilpnėja tiems, kurie sportuoja  daugiau kaip trisdešimt valandų per savaitę  arba  vartoja specialius preparatus, stimuliuojančius raumenų augimą.

Kodėl susilpnėja libido ir seksualinė energija? Tyrimai parodė, kad dėl visko „kalti“ staigūs hormoniniai pokyčiai, vykstantys organizme. Aktyviai besitreniruojančio sportininko, tarkim, kilnojančio svarsčius, organizme išsiskiria hormonas, kuris prilygsta tam, kuris išskiria sekso metu.Todėl atsitinka taip, kad pirmasis pakeičia antrąjį ir vyras praranda „seksualinio alkio“ jausmą. Be to, esant nuolatiniam krūviui atsiranda nuovargis, kuris taip pat slopina seksualinį geismą.

Australijos mokslininkų manymu, profesionalus sportas negatyviai atsiliepia sportuojančiojo seksualinei sveikatai, negrįžtamai „suardydamas“ jo organizmą.

Tiesa, tyrėjai išanalizavo ir moterų sportininkių sveikatą. Pasirodo, nuo didelio fizinio krūvio susilpnėja libido ir atsiranda frigidiškumas. Tačiau nusiminti nereikėtų, plaukimas, gimnastika ir joga pozityviai veikia intymų gyvenimą.

Medik