<strong>Tauriųjų metalų nauda sveikatai: ką būtina žinoti kiekvienam?</strong>

Tikrai ne kiekviena mergina bei moteris, mėgstanti tauriuosius metalus yra girdėjusi apie jų gydomąjį poveikį žmogui. Pasirodo, auksas, sidabras, varis – visi šie metalai ne tik suteikia grožio, bet ir sveikatos! Tad įvairūs sidabriniai pakabukai ant kaklo, vestuvinis žiedas ir kiti papuošalai gali būti net ir labai naudingi jūsų savijautai.

Saugo nuo ligų

Senovėje buvo manyta, kad papuošalai saugo nuo blogųjų dvasių. Tačiau net ir šiais laikais tikima metalų terapine galia, todėl paklausūs yra įvairūs pakabukai ir kiti papuošalai tiek vyrams, tiek moterims.

Auksas yra gražiausias metalas, kuriuo galima puoštis. Senovėje jį vertino visos civilizacijos, tad auksas buvo visur galiojanti vertinga valiuta. Net ir tradicinė medicina pripažįsta, kad šio metalo pagalba greičiau gyva žaizdos, gerėja nuotaika sergantiems depresija ar epilepsija. O ant kaklo nešiojama aukso grandinėlė saugo širdį nuo įvairių priepuolių.

Sidabras pasižymi stipriomis antibakterinėmis savybėmis. Sidabruotas vanduo tiek karų laikotarpiu, tiek ir šiandien naudojamas žaizdelėms bei pūliams praplauti. Įvairūs sidabriniai pakabukai moterims ir vyrams padeda nusiraminti ir sumažina jaučiamą įtampą. Teigiama, jei nešiojamas sidabro pakabukas patamsėja – tai ženklas, kad žmogus kažkuo serga.

Sidabrinės spenelių kepurėlės žindymui

Ši pagalbinė medicinos priemonė skirta apsaugoti motinos spenelius žindymo metu. Ji padeda gydyti susidariusius spenelių įtrūkimus, taip pat tai yra puiki prevencinė priemonė prieš jų susidarymą, kol bus išmokta ir taikoma taisyklinga žindymo padėtis.

Sidabro kepurėlė fiziškai apsaugo nuo išorinių veiksnių ir nuo skausmingo sąlyčio su drabužiais. Ji palaiko žaizdos gijimui palankią drėgną aplinką, o sidabro danga apsaugo nuo mikroorganizmų dauginimosi. Kepurėles lengva ir patogu naudoti – nereikia jokių papildomų kremų ar losjonų, nepalankių jūsų kūdikiui. Priemonė gaminama iš sidabro trilaminato 999 ‰.

Reikėtų atkreipti dėmesį

Žinoma, pačiam žmogui rinktis, ar tikėti šiomis papuošalų savybėmis bei poveikiu žmogui. Tačiau bet kuriuo atveju reikėtų žinoti, kad bioenergetiškai kiekvienas rankos pirštas pasižymi skirtingomis emocinėmis funkcijomis. Tad tam tikro metalo žiedas, užmautas ant netinkamo piršto, gali atnešti blogą savijautą. Taip pat rekomenduojama kartu nenešioti aukso ir sidabro – vienas iš jų suteikia energijos, o kitas – ją slopina, tad reikėtų atskirti šiuos papuošalus.