Klausimas:
Sveiki. Prieš porą savaičių sunegalavau, daug vemiau ant galo net su šviežiu krauju, jokių kitų simptomų nejutau, nei galvos skausmo, nei karščiavimo, tik skrandžio skausmas ir pykinimas. Nuvykus į ligoninę sulašino lašine, sveikata pagerėjo, bet tik kuriam laikui. Ten dirbusi gydytoja išrašė Esomeprazolio ir gerųjų bakterijų, ir liepė kreiptis į savo šeimos gydytoją. Kadangi šiuo metu karantinas su savo šeimos gydytoja tenka bendrauti nuotoliniu būdu, jokių kitų skrandžio tyrimų šiuo metu negali padaryti tad esu nežinioje. Valgau tik košes, geriu daug vandens, bet skrandis dirbti nenori, pykinimo jau nebeliko, tačiau vis dar jaučiu skausmą ir silpnumą, pavalgius (kartais priverstinai) jis praeina, nes jei nepavalgyčiau jis pastipretų, taip pat kartais skausmas atsiranda ir naktimis. Be skausmo, po beveik kiekvieno valgymo atsiranda toks kaip gumbas gerkleja atrodo, kad viskas kiltų, bet rūgšties nejaučiu. Pasitarus su savo šeimos gydytoja patarė gerti silicea ir fermentus Pangrol, bet situacija nesikeičia ir šiuo metu atsirado dar vienas keistas pojūtis, atsirado saldumas burnoje, po kiekvieno valgymo ar vandens kai atsigeri is gerklės ima sklisti saldumas, kuris pradėjo neraminti. Suprantu, kad skrandžio ligos gydosi ilgai, bet kai toks laikotarpis ir jokiu tyrimų nedaro, o viskas kelia nerimą, gal galit kažką pakomentuoti kas galėtų būti ir nuo ko tas saldumas, gal būt nuo tų fermentų?
Atsakymas:
sveiki,
Jums reiketu kreiptis į gastroenterologą
Rytis Tutkus