Papildai virškinimo sutrikimų nepalengvins

Tiek mažai žinome apie savo organizmą, kad sutrikus kokiai nors jo funkcijai, pasijuntame bejėgiais. Suskaudus galvai, apėmus silpnumui kartais užtenka ramiai pasėdėti ar trumpam prigulti. Kai suskausta skrandis, pučia vidurius ar duria paširdžius, o dar prisidėjus užkietėjusiems viduriams, – apsinuodija ne tik kūnas, bet ir protas.

Virškinimas yra svarbus ir sudėtingas organizmo procesas, todėl bandymas šį mechanizmą sutaisyti maisto papildais yra tas pats, kas patrankomis išvaikyti susikaupusius lietaus debesis.

Kas tinka profilaktikai, o kas gydymui?

Atrodo, atidžiai renkiesi maisto produktus ir stengiesi taisyklingai maitintis ir laiku pavalgyti. Bet užtenka tik vienąkart prasižengti  – skubiai sušlemšti sumuštinį ar užsisakyti greitai paruošiamą, bet riebesnį patiekalą, ir iškart susilauki bausmės. Taip jau nutinka, kad teisuoliai baudžiami skaudžiausiai. Tie, kurie nuolat persivalgo, jų virškinimo sistema yra labiau „ištreniruota“.

Kad ir kaip būtų, kai ima pūsti pilvą, tempia, raižo skrandį, skausmą kenčia ir nemalonius potyrius jaučia tiek sveikuoliai, tiek besočiai.  Maisto papildai, gerinantys virškinimo veiklą, tinka profilaktikai, tai yra, apsisaugoti nuo gaisro. O apėmus liepsnoms, jau reikia veiksmingų priemonių – vaistų.

Šventinio skrandžio neturi niekas

Trečdalis žmonių pasaulyje nuolat susiduria su dispepsija/4503″>dispepsija (nemalonius pojūčius sukeliančiu virškinimo sutrikimu), o tokių skaičius per šventes – dar padidėja. Nieko nuostabaus, nes kasdien valgome įprastus maisto produktus,  o geresnį kąsnį vis pataupome šventiniam stalui. Bėda tik, kad šventinio skrandžio niekas neturi, jis ir laisvomis, ir darbo dienomis yra vis tas pats.

Kasdien jis kartu su kitais virškinamojo trakto elementais sunkiai dirba, kad apdorotų mūsų suvalgytą maistą. „Sustojus“ skrandžiui, o kartais ir žarnynui, pablogėja žmogaus sveikata ir savijauta. Pavyzdžiui, užkietėjus viduriams, kepenys pašalina nuodingas organizme susikaupusias medžiagas, bet jei šios nėra visiškai sveikos ir nepajėgia susidoroti su šia užduotimi, kepenys apnuodija ir smegenis. Štai kodėl žmogus ne tik būna blogos nuotaikos, bet ir jaučiasi lyg apdujęs.

Natūralūs fermentai išvaduoja iš skausmo

Atrodytų, sutrikęs virškinimas yra menka problema, todėl dažnas griebiasi savų „gydymo“ priemonių. Kas geria gazuotą mineralinį ar gaivųjį gėrimą, kas lašina riciną į šaukštą, o kas su maistine soda gaminasi „užtaisą“, sugriausiantį visas žarnyne atsiradusias kliūtis.

Vienas populiariausių  ir veiksmingiausių vaistų, kuris iš tiesų išvaduoja nuo pilvo skausmo, vidurių pūtimo, ankstyvo sotumo jausmo, yra „Mezym“. Šis vaistas papildo mūsų virškinimo sistemą virškinimo fermentais, kurių mūsų kasa dėl tam tikrų priežasčių pagamina nepakankamai. 

Mezym“ pagamintas iš natūralių, žmogui artimų virškinimo fermentų, gautų iš kiaulių kasos. Virškinimo sutrikimai gali būti ir ligos požymis – todėl jiems kartojantis – būtina gydytojo konsultacija, o ypač, jei virškinimo sutrikimai kamuoja vaiką.

alfa.lt