+2
-1
+1
Vyrai, AKTUALIJA, Jums!Erekcijos sutrikimai ir senėjimas. Kaip tai susiję?

Ar erekcijos funkcijos sutrikimai pasitaiko dažnai?

Erekcijos funkcijos sutrikimai yra labai dažni, ypač vyresniems vyrams. Australų tyrimas parodė, kad mažiausiai vienas iš penkių vyresnių kaip 40 metų amžiaus vyrų turi erekcijos problemų ir maždaug vienas iš dešimties vyrų visiškai negali pasiekti erekcijos. Su kiekvienu amžiaus dešimtmečiu šansai turėti erekcijos problemų didėja.

Kaip įvyksta erekcija?

Erekcijos atsiradimas yra sudėtingas procesas. Yra du akytkūnio vamzdeliai, einantys išilgai varpos. Šią akytą medžiagą supa kietas pluoštinis, dalinai elastinis išorinis dangalas.

Kai stimuliuojami nervai, akytkūnis persitvarko, kad varpoje galėtų susikaupti daugiau kraujo. Venos, einančios išoriniu varpos dangalu, susispaudžia, kad sustabdytų kraujo ištekėjimą iš varpos. Kai sustoja kraujo ištekėjimas, varpa prisipildo kraujo ir pailgėja išorinis dangalas – įvyksta erekcija.

Tiek akytkūnyje, tiek kraujagyslėse raumenų ląstelės reaguoja į chemines medžiagas organizme; kai kurios sukelia erekciją, o kai kurios varpą padaro glebią (minkštą). Šių cheminių medžiagų pusiausvyra kontroliuoja, ar varpa bus kieta, ar minkšta.

Kas sukelia erekcijos funkcijos sutrikimus?

Daug veiksnių gali daryti įtaką vyro gebėjimui pasiekti ir išlaikyti erekciją. Vienu metu dažnai būna du ar trys veiksniai – fiziniai ir psichologiniai. Dažnai erekcijos funkcijos sutrikimas yra kitos sunkios nediagnozuotos sveikatos problemos požymis. Kartais nebūna aiškios erekcijos funkcijos sutrikimo priežasties.

Ar erekcijos funkcijos sutrikimai yra senėjimo proceso dalis?

Neabejotina, kad raumenų ląstelės senėjančioje varpoje prasčiau reaguoja ir trukdo pasiekti bei išlaikyti gerą erekciją. Kaip ir visas senėjantis kūnas, raumenų tonusas varpoje su amžiumi mažėja, taip pat prastėja daugybė kitų lytinės funkcijos aspektų. Gali ilgiau užtrukti, kol vyras visiškai susijaudins. Gali reikėti daugiau laiko iki antros erekcijos nei jaunesniam vyrui, ir paprastai erekcija nėra tvirta.