Jau po kelių dešimtmečių žmonės galės sukurti atsarginę smegenų bei visų juose esančių atsiminimų kopiją, teigia žinomas mokslininkas.

62 metų Raymondas Kurzweilas per savo karjerą sukūrė ne vieną novatorišką kompiuterinę technologiją, tarp kurių – balso atpažinimo sistema, praneša britų „Daily Mail“.

Vienoje vykusiame renginyje mokslininkas pareiškė, kad atsarginės žmogaus smegenų kopijos sukūrimas jau dabar techniškai įmanomas.

„Manau, kad per ateinančius 20 metų mūsų kraujyje bus tūkstančiai kompiuterinių įrenginių – nanobotų, kurie gydys kūnus, gerins jų funkcionavimą ir net sugebės sukurti atsarginę mūsų smegenų turinio kopiją, taip, kaip kompiuteryje sukuriamos atsarginės duomenų kopijos. Tai reiškia, kad jie galės sukurti atsarginę kiekvienos minties, kiekvieno potyrio, darančio mus asmenybėmis, kopiją“, – kalbėjo R. Kurzweilas.

„Galbūt tai skamba nerealiai, tačiau 9 deš. pradžioje žmonės mane laikė pamišusiu, mat aš pranašavau, kad iki 10 deš. vidurio atsiras žiniatinklis. Tačiau tai nutiko ir vyko pagal mano numatytą planą“, – pridūrė mokslininkas.

Būdamas 15 metų, R. Kurzweilas sukūrė programą, kuri galėjo atkurti didžiųjų kompozitorių muzikos stilių. Tai jis nusipelnė vizito Baltuosiuose rūmuose ir susitikimo su tuometiniu JAV prezidentu Lyndonu B. Johnsonu.

Jis taip pat sukonstravo pirmąjį prietaisą, kuris akliesiems skaitė rašytinį tekstą. Vėliau jis sukūrė muzikinį sintezatorių, gebantį atkartoti tikrus muzikos instrumentus.

R. Kurzweilui suteikta 19 garbės daktaro laipsnių. Dabar jis viso pasaulio vyriausybėms, mokslininkams, kariuomenei ir verslininkams patarinėja su technologijomis susijusiais klausimais.

Mokslininkas šiuo metu kartu su „Google“ vysto projektą, kurio tikslas – išspręsti pasaulines energetikos problemas.

Medik