Baklažanas – antsvoriui mažinti

Baklažanas – labai vertinga daržovė, tačiau daugelio žmonių nemėgstama dėl
specifinio kartoko skonio. Baklažanuose gausu PP, C, B grupės vitaminų. 100
gramų baklažano yra tik 28 kalorijos, 0.83 gr. baltymų, tik 0.23 gr. riebalų,
6.64 gr. angliavandenių. Baklažanuose gausu kalio, kuris normalizuojaa vandens
kiekį organizme, gerina širdies darbą. Todėl puikiai tinka norintiems
atsikratyti anstvorio.

Keletas gudrybių apie baklažanus:

Jei nepatinka specifinis baklažano kartumas, supjaustytus baklažanus
pabarstykite druska, palikite pusvalandžiui, ir nuspauskite vandenį.
Tam, kad baklažanai kepant neprisigertų aliejaus, prieš gamindami patiekalus,
pusvalandžiui pamerkite supjaustytą baklažaną į šaltą vandenį.
Jei norite šią daržovę užsiauginti ekologiškai, Jums reikia sodinti baklažanų
sėklas kovo mėnesį, ir būtinai šiltnamyje. Kadangi daugiausia ši daržovė
auginama pietuose, ji mėgsta šilumą.Jei neturite galimybių auginti patys,
mėgaukitės prekybos centruose įsigytais, pietuose išaugintais baklažanais.

Pasigaminkite keletą baklažano patiekalų:

1.Pusvalandį šaltame vandenyje pamirkytą baklažaną, iškepkite orkaitėje,
smulkiai supjaustykite, ir sumaišykite su dviem pomidorais, puse nedidelio poro,
alyvuogių aliejumi.

2.Paragauti galite ir žalių baklažanų salotų. Smulkiai supjaustykite baklažaną,
agurką, svogūną, įberkite keletą alyvuogių, užpilkite žolelėmis(tinka kuminas,
petražolės, bazilikai), alyvuogių aliejumi, druska.

3. Griežinėliais supjaustykite baklažaną, pabarstykite druska, pamirkykite
kiaušinio plakinyje, apvoliokite kukurūzų miltuose ir kepkite aliejuje.
4. Baklažaną perpjaukite pusiau, išskobkite, pridėkite cukinijų, morkų, ryžių,
kmynų, česnakų, porų, kepkite orkaitėje. Galite apibarstyti fermentiniu sūriu,
tačiau taip paruoštas patiekalas bus kaloringesnis
.
5. Pasigaminkite baklažanų ikrą. Orkaitėje iškepkite pusę kilogramo baklažanų,
nulupkite odelę, smulkiai supjaustykite, pridėkite svogūnų (1.5 svogūno), tris
skilteles česnako, pipirų, druskos, ir viską gerai išmaišykite. Tepkite ant
duonos ir ragaukite.