Vasarą galime mėgautis braškėmis. Šios uogos ne tik
labai skanios, aromatingos, bet ir naudingos mūsų organizmui. Jose gausu
organinių rūgščių, vitamino C, geležies, kalio ir kt. vertingų medžiagų. 140 g
braškių (8 vidutinio dydžio uogos) turi tik 7 g cukraus ir 45 kalorijas.
Vertingiausios uogos yra iš nuosavos braškių lysvės. Deja, jų sezonas trunka
neilgai: nuo 3 iki 4 savaičių.
Braškių dieta naudinga sergant inkstų (išvalo iš jų smėlį), kepenų ligomis,
didina hemoglobino kiekį kraujyje, tinka osteochondrozės profilaktikai bei
stingant vitaminų. Braškių dietos laikomasi savaitę. Laikantis šios dietos, kas
dieną reikia išgerti 2 – 3 puodelius žaliosios arbatos.
Braškių dietą geriausiai pradėti nuo pirmadienio. Pirmą dieną per kelis kartus
reikia suvalgyti 1 kg braškių, antrą ir trečią dienomis – po 1,5 kg, ketvirtą
dieną – 2 kg, likusiomis dienomis kiekį reikia mažinti, penktą ir šeštą dienomis
– po 1,5 kg, septintą dieną – 1 kg braškių.
Valgant braškes reikia jas kuo ilgiau kramtyti, neskubėti nuryti. Po dietos prie
įprasto maisto reikia grįžti pamažu – porą dienų geriau valgyti tik daržoves,
vaisius, košes.
Prieš pradedant šių uogų dietą reikia įsitikinti ar nesate alergiški braškėms.
Net ir sveikiems žmonėms braškių dieta gali sukelti tam tikrų negalavimų (silpnumą,
gali krėsti šaltis) – tai požymis, kad organizmas valosi.