+1
-0
+1
Grikių dieta

Grikių dieta. Žarnyno
valymas

Daugelyje šiuolaikinių maisto produktų (šokolade, leduose,
saldainiuose) esantys dažikliai ir dirbtinės cheminės medžiagos gamtos
nenumatytos suvirškinti mūsų organizme. Kepenys nepajėgia susidoroti su
kasdienine jų intervencija, užplūstančia nesibaigiančiu srautu, todėl jaučiamas
diskomfortas. Išsiderina visas virškinamasis traktas. Žarnyno kilpose nusėda
išmatų akmenys, kurie trukdo naudingų maisto medžiagų pasisavinimui. Metų
metais šlakai neišvalomi iš organizmo, todėl jais lėtai nuodijamės, galiausiai
įgydami chroniškas ligas. Žarnyno ir viso organizmo valymas – labai svarbi
procedūra, kurią būtina reguliariai atlikti saugant sveikatą ir siekiant
ilgaamžiškumo. Galima tai daryti įvairiais metodais ir technologijomis, pradedant
nuo banaliausios klizmos ir baigiant specialių natūralių organizmą valančių
produktų naudojimu. Organizmo ir žarnyno valymas grikių dieta pastaruoju metu
populiarėjanti procedūra, kurią rekomenduoja daugelis specialistų. Kruopos
papuolę į organizmą veikia kaip šepetys – nušveičia nuo vidaus organų
paviršiaus šlakus ir toksinus.

Grikių dieta padeda efektyviai išvalyti organizmą, o tuo pačiu tai
yra natūralus katalizatorius, skatinantis riebalų sudeginimą ir svorio
mažėjimą. Išbandžiusieji šią dietą pasakoja per dvi savaites netekę nuo 7 iki
10 kilogramų.

Grikiai – natūralus dietinis produktas, turintis daugybę svarbių
mikroelementų, vitaminų ir maistinių medžiagų. Grikiai gerina širdies darbą,
mažina cholesterino kiekį kraujuje, gerina kraujagyslių būklę, mažina trombų
atsiradimo tikimybę, todėl ypač rekomenduotina žmonėms, sergantiems sąnarių
ligomis, reumatu ir artritu. Grikiai gali būti pilnavertis mėsos pakaitalas.

Organizmo valymui geriau naudoti neskrudintas grikių kruopas –
tokie grikiai yra žymiai šviesesni, jie vadinami baltaisiais.

Yra keletas grikių paruošimo ir vartojimo būdų.

10 dienų kruopų dieta. 10 dienų nevalgoma nieko kito, tik
košės: ryžiai, grikiai, soros ir kvietinės kruopos. Galima kaitalioti visas
šias kruopas, tačiau jei mėgstate grikius, galite nors ir visas dešimt dienų
maitintis jais.
Kruopos verdamos vandenyje be prieskonių, be pieno. Geriausia naudoti jūros
druską, o pagardinti nerafinuotu augaliniu aliejumi.
Kiekvieną kąsnį reikia kramtyti 25-50 kartų. Gerti nedaug, ir tik žaliąją
arbatą.
Tokia grikių dieta atjaunina organizmą ir išvalo iš jo šlakus.

2 savaičių grikių dieta. Laikantis grikių dietos, dvi savaites
valgoma tik grikių košė, virta vandenyje. Naudingosios grikių savybės bus
išsaugotos, jei jų nevirsite pernelyg ilgai. Stiklinė grikių užpilama 2
stiklinėmis verdančio vandens stikliniame arba moliniame inde, kuris sandariai
uždengiamas ir paliekamas nakčiai kad išbrinktų.
Beje prieš suberiant kruopas į indą, rekomenduojama patrinti jas tarp pirštų.
Tai pagerina kraujotaką pirštų galiukuose, kas yra labai naudinga.
Organizmo valymas grikiais ir svorio metimas efektyviai vyksta tik tuomet, jei
košė valgoma be druskos, be cukraus, be jokių kitų priedų. Jei jums sunku visą
dieną valgyti vien tik tokią košę, galima dietą paįvairinti 1% riebumo kefyru –
ne daugiau, kaip 1 litrą per dieną. Be to galima valgyti kai kurių vaisių,
pavyzdžiui 1 – 2 obuolius ar apelsinus.

Jeigu jūsų tikslas yra tik organizmo valymas nemetant svorio,
visai nebūtina atsisakyti priedų prie grikių košės. Galima į grikių košę
pridėti įvairių vaisių ir daržovių, kurie taip pat turi toksinus iš organizmo
valančių savybių. Puikiai tinka ananasai, obuoliai, morkos, abrikosai, kiviai,
kopūstai, žalumynai.

Grikių
su kefyru dieta.
Grikių su kefyru paruošimas: vakare perrinkite 2 -3
šaukštus sausų grikių kruopų ir perpilkite jas karštu vandeniu. Paruoštos
kruopos užpilamos stikline kefyro ir nakčiai dedamos į šaldytuvą. Rytą išbrinkę
grikiai su kefyru valgomi pusryčiams. Po valandos galima išgerti stiklinę šilto
vandens, o po 2 valandų valgyti kitą maistą.

Maltų grikių dieta. Organizmo valymo metu pirmojoje dienos
pusėje gerkite tik vandenį. Kai išalkstate, kavamalėje sumalkite 100-150 g
neskrudintų grikių. Miltelius galite sumaišyti su šviežiai išspaustomos agurkų,
cukinijos, pomidorų ar žalumynų sultimis. Galima pridėti svogūno ar česnako.
Suvalgyti vienu kartu.

Pagrindiniai grikių dietos privalumai yra: visų pirma tokia dieta padeda
atsikratyti bereikalingų kilogramų nejaučiant nuolatinio alkio, silpnumo,
apatijos, kas gana dažnai pasitaiko laikantis kitų dietų. Antra – grikių dieta
valo iš organizmo šlakus ir toksinus. O trečia – tai galimybė praturtinti savo
organizmą naudingomis natūraliomis maisto medžiagomis, kurių grikiuose yra
labai daug. Grikiuose esanti ląsteliena padeda sureguliuoti virškinimo procesą.
Kruopose yra daug medžiagų teigiamai veikiančių nervų sistemą.
Tačiau jei organizmas labai užterštas šlakais, jis sutrinka nuo mitybos
pasikeitimo ir ne visada reaguoja adekvačiai. Žarnyno valymas grikių kruopomis
gali sukelti skausmus skrandyje ir žarnyne.
 Po organizmo valymo grikių dieta
pajusite lengvumą ir gyvybinių jėgų antplūdį.