Impulso dieta

Lieknėjimo kurso trukmė – trys mėnesiai, per kuriuos susiderina medžiagų
apykaita, dingsta žalingi maitinimosi įpročiai ir galima pereiti prie įprasto
raciono.

Visus šiuos tris mėnesius reikia paisyti žemiau pateiktus principus, o ne
laikytis griežtos dietos, kuri reikalinga radikaliam sulieknėjimui. Kiekvienas
gali laikytis jos tiek laiko, kiek reikia asmeniškai.

Principai:

1. Visų pirma, visi žmonės skirstomi į 2 tipus – tuos, kuriems energijai gauti
reikalingi angliavandeniai, ir į tuos, kurie energiją gauna iš riebalų.
Kiekvienam tipui priskiriama savita programa lieknėjimui.
2. Vienas iš pagrindinių principų – nemaišyti vieno valgymo metu paprastus ir
sudėtingus angliavandenius. Tai yra, jei suvalgėte lėkštę makaronų, užsikąsdami
duona, tai turite mažesnes galimybes sulieknėti nei nuo vienos skrudintos duonos
riekelės su uogiene.
3. Valgyti rekomenduojama kas 2 valandas, darant vieną 10 valandų pertrauką.
4. Arbatą ir kavą rekomenduojama vartoti atskirai, nemaišant su maistu.
5. Baltymus galima valgyti kiek lenda, daržoves be krakmolo taip pat, ir kuo
daugiau.
6. Dar vienas principas – nemaišyti augalinius ir gyvulinius riebalus, tai yra
kiaulienos žlėgtainį geriau kepti svieste.

Kaip nustatyti kokiam žmonių tipui priklausote ?

1. Žmonės turintys žemo tipo vegetacinę nervų sistemą: Kaip taisyklė, tokio tipo
žmonių oda švari, gleivinė sausa, blyškios rožinės spalvos. Jie pakankamai
ištvermingi, gerai susitvarko su pastoviomis apkrovomis, sėslūs ir gali ilgą
laiką būti susikoncentravę. Tam, kad išsaugoti vegetatyvinę pusiausvyrą šiam
tipui būtini angliavandeniai ir kaip galima didesniais kiekiais.
2. Žmonės su vegetacine aukšto tipo nervų sistema. Kaip taisyklė, jiems
charakteringa: gausus seilėtekis, ryškiai rožinės spalvos liežuvis, padidėjęs
prakaitavimas, plaukai labiau riebūs nei sausi, problematiška oda. Aukšto tipo
žmonės pakankamai greitai pavargsta, dėl to būtinos dažnos poilsio pertraukėlės.
Šiam žmonių tipui geros savijautos palaikymui būtini riebalai.

Dabar pereikime prie pačios dietos.

Žemas tipas

Šio tipo vegetacinę nervų sistemą iš ryto būtina užvesti, suteikti žvalumo. Tam
reikalingi angliavandeniai, be to pakankamai nedidelio kiekio, bet tik vieno
tipo.

Kava ir arbata nedideliais kiekiais naudingi, bet tiems, kas nori sulieknėti
geriausia gerti žolelių arbatą ir negazuotą mineralinį vandenį.

Vaisius ir daržoves galima valgyti be apribojimų, bet svorio numetimui geriausia
valgyti rūgščius obuolius, citrusinius vaisius ir daržoves.

Šio tipo žmonės dažnai jaučia riebių, saldžių ir aštrių patiekalų poreikį. Į
sveikatą, tik nepersistenkite.

Programa lieknėjimui:

Ryte ant tuščio skrandžio: gabalėlis cukraus.
Po valandos: duonos riekelė
Po 2 valandų: 20 g duonos + sviestas + 30 g sūrio su pomidoru.
Po 2 valandų: 1 bananas arba obuolys
Po 2 valandų: 80 g mėsos arba žuvies arba 1 kiaušinis + 1 bulvė arba 1 arbatinis
šaukštelis ryžių + bet kokios daržovės (ne pupos).
Po 2 valandų: 2 gabalėliai šokolado.
Po 2 valandų: 1 stiklinė pasukų (200 ml)
Po 2 valandų: keletas rūgščių vaisių.

Aukštas tipas

Šiems žmonės geriausia pradėti dieną nuo riebalų porcijos. Idealiai tinka
arbatinis šaukštelis šalto spaudimo alyvuogių aliejaus. Bet iš bėdos tiks bet
koks augalinis aliejus. Jo negalima nei užgerti nei užvalgyti. Jei pasijaus
alkio jausmas, galima išgerti puodelį žalios arbatos, bet ne ankščiau kaip po
valandos. Šio tipo žmonėms nebūtini vaisiai. Vitaminus ir mineralus jie gauna iš
daržovių. Pati naudingiausia šio tipo žmonėms daržovė – avokadas. Taip pat gerai
griežtis, moliūgas, ridikas.

Programa lieknėjimui:

Ryte ant tuščio skrandžio: 1 arbatinis šaukštelis augalinio aliejaus
Po 1-2 valandos: puodelis žalios arbatos
Po 2 valandų: 1 stiklinė pasukų (200 ml) arba 1 bananas.
Po 2 valandų: 80 g virtos mėsos, žuvies arba paukštienos arba 1 kiaušinis + 1
nedidelė bulvė su lupenomis arba 1 arbatinis šaukštelis ryžių + bet kokios
daržovės.
Po 2 valandų: Šaukštelis žalios arbatos.
Po 2 valandų: didelė salotų porcija iš bet kokių daržovių.

Besilaikančiojo dietos produktų krepšelis

Angliavandeniai:

Cukrus, fruktozė (sultys, vaisiai), grūdiniai (miltai, duona, makaronai)
produktai, alkoholis, pienas, pieno produktai, kurie turi pieno cukraus (grietinėlė,
grietinė, saldi varškė, konservuotas pienas, pasukos, jogurtas, jaunas sūris,
naminis sūris, kamamberas), bulvės, ryžiai, kukurūzai.

Proteinai:

Visos daržovės, pieno produktai, praktiškai neturintys pieno cukraus (varškė,
mocarelos sūris, brinza, gorgoncola, taip pat kai kurie kieti sūriai (gouda,
parmezanas, Tilžės sūris, rusiškas), pupos, liesa mėsa, vištos ir kalakutienos
krūtinėlė.

Riebalai:

augalinis aliejus, sviestas, grietinėlė, dešros, avokadas.

Maišyti produktai

Bananai, visos riešutų rūšys, visos pupų rūšys, razinos, slyvos – ŠIUOS
PRODUKTUS NEGALIMA VALGYTI KARTU SU KITAIS ANGLIAVANDENIAIS!!!

Gėrimai

Kakava, kava, juodoji arbata, žalioji arbata (beveik neutrali). ŠIŲ PRODUKTŲ
VARTOJIMĄ REIKTŲ LAIKYTI KAIP ATSKIRĄ VALGYMĄ !!!