Nors pagirias gydo tik laikas, nuo senų senovės buvo ieškoma būdų, kaip
jas palengvinti, sušvelninant pykinimą, galvos skausmą, silpnumą.
Šviežios vaisių sultys –
iš vakaro padauginus, ryte patariama išgerti šviežių vaisių sulčių, kuriose yra
fruktozės, padedančios greičiau "sudeginti" alkoholį. Geriausiai tinka didelė
stiklinė apelsinų ar pomidorų sulčių, kurios paspartins alkoholio išsiskyrimą iš
organizmo.
Medus –
reikia valgyti medų, nes tai puikus koncentruotos fruktozės šaltinis, ir jei
nors truputį jo suvalgoma kitą rytą po išgertuvių, iš organizmo lengviau
pasišalins alkoholio likučiai.
Gluosnio žievė –
jei kitą rytą po ilgo pasisėdėjimo plyšta galva, o nesinori gerti medikamentų,
reikia pakramtyti gluosnio žievės, kurioje yra natūralaus ir aktyvaus
ingrediento aspirino, kuris išsiskiria kramtant žievę.
Karštas sultinys –
kai kamuoja pagirios, labai padės karštas sultinys, padedantis atstatyti druskų
ir kalio kiekį, kurio neteko organizmas, kai buvo vartojamas alkoholis.
Vanduo –
Jei po gerų išgertuvių prieš einant miegoti išgersite daug vandens, kitą rytą
nemalonūs pojūčiai mažiau kamuos, nes taip bus bent dalinai atstatytas iš
organizmo alkoholio pašalintas skysčių balansas.
Kaip išvengti pagirių sindromo:
Juo lėčiau geriama, tuo mažesnis alkoholio kiekis pasiekia smegenis, nes
organizmas tam tikru greičiu, maždaug 30 ml per valandą, sudegina alkoholį.
Prieš vartodami alkoholį, pavalgykite, nes maistas stabdo alkoholio
pasisavinimą, tad juo lėčiau organizmas "įsiurbia" alkoholį, tuo mažesnis jo
kiekis pasiekia smegenis.
Venkite putojančių gėrimų, nes viskas, kur yra burbuliukų, kelia ypatingą
pavojų. Dėl burbuliukų alkoholis daug greičiau patenka į kraują, o kepenys
nespėja jo "sulaikyti".