Kai nėra laiko pietauti

Neturėdami laiko papietauti, darbe alkio kirminą dažnai malšiname
užkandžiais. Retai kada jie būna sveiki ir maistingi. Amerikiečių dietologai
sudarė sveikų užkandžių sąrašą – štai jis!

Stiklinė kefyro, dvi riekelės rupios duonos ir bet koks vaisius

Rupi duona gerina virškinimą, yra puikus energijos šaltinis, kefyras organizmą
aprūpina naudingomis bakterijomis.

Neriebus jogurtas ir dvi riekelės rupios duonos

Jogurto nauda tokia pati kaip ir kefyro, tik jis sotesnis.

40 g riešutų, vaisius ir neskaldytų grūdų duona

Beveik visuose riešutuose yra mūsų organizmui reikalingų nesočiųjų riebalų
rūgščių. Pavyzdžiui, lazdyno riešutai laikomi pačiais dietiškiausiais, be to,
jie padeda įveikti nuovargį, graikiniuose riešutuose gausu vitamino C,
migdoluose daug kalcio ir vitamino E, reikalingo regėjimui ir gražiai odai
išsaugoti.

50 g sausų džiovintų vaisių

Labai daug valgyti džiovintų vaisių nereikėtų, nes jie pakankamai kaloringi.
Figos ir juodosios slyvos stimuliuoja virškinimą; abrikosuose gausu kalio,
fosforo ir geležies; papajos stiprina imunitetą, razinos gerina smegenų veiklą.

Paprikos, obuolių ir agurkų salotos, dvi riekelės rupios duonos

Obuoliuose gausu ne tik vitaminų ir mineralų, bet ir ląstelienos, be kurios
neįmanoma normali organizmo veikla. Paprikose yra unikalus vitaminų A, C ir P
derinys.

Bananas, obuolys ir duonos riekelė

Kadangi bananuose yra vitamino K ir kalio, jis ypač tinka hipertenzija
sergančiųjų mitybai.