
Pradėkite valgyti neriebų maistą, o taukus, sviestą bei margariną keiskite
alyvų aliejumi.
Nevalgykite daug kiaušinių, o jei labai juos mėgstate, valgykite mažiau nei po
tris per savaitę. Kadangi cholesterolio yra tik kiaušinių tryniuose, ką nors
kepant, galima mušti vieną kiaušinį ir porą jo baltymų, o omletą galima kepti iš
vieno kiaušinio ir dviejų ar net keturių kiaušinio baltymų.
Valgykite daugiau maistingų ir nebrangių pupų bei kitų ankštinių, kuriuose yra
vandenyje tirpios celiuliozės, šalinančios iš organizmo cholesterolį. Todėl
tiems, kurių cholesterolio kiekis padidėjęs, rekomenduojama per dieną suvalgyti
bent po saują pupų, pupelių ar kitokių ankštinių.
Rytais valgykite avižų košę arba po porą šiltų avižinių bandelių, užsigerdami
arbata.
Tiems, kurių padidėjęs cholesterolio kiekis, pakanka suvalgyti po porą morkų
kasdien ir po kurio laiko pastebėsite, kad jo kiekis sumažėjo net dešimčia
procentų.
Daugiau patariama valgyti žalio česnako, kuris kraujyje mažina žalingų riebalų
kiekį. Tačiau nereikia pamiršti, jog karščiu apdorotas česnakas praranda visas
maistingąsias savybes.