Ne visi produktai gerai išsilaiko žemoje temperatūroje.
Taigi, į šaldytuvą nedėkite:
Uogienių, konservų, rūkytų mėsos gaminių. Jie puikiai laikosi kambario
temperatūroje.
Šalčio nemėgsta bulvės, svogūnai, česnakai. Pomidorams taip pat geriau ant
šaldytuvo, o ne jame.
Moliūgų, baklažanų, cukinijų. Jei norite baklažanus ilgiau išsaugoti,
supjaustykite riekelėmis, suverkite ant siūlo ir išdžiovinę laikykite kaip
grybus.
Tropinių vaisių – bananų, ananasų, kivių, mangų, vynuogių. Jie juk mėgsta
šilumą. Persimonai ir granatai taip pat. Juos geriau laikyti kambario
temperatūros sausoje vietoje suvyniotus į popierių.
Šaldytuvo nemėgsta šokoladas ir šokoladiniai saldainiai. Kai temperatūra žema
ant šokolado atsiranda baltų apnašų – šokoladas "žilsta", o jeigu jis dar
įpakuotas į polietileną, tai netruks ir supelyti.
Tikri šaldytuvo "gyventojai":
mėsa, paukštiena, žuvis, pusfabrikačiai. Mėsa nemėgsta antrinio užšaldymo, o
štai žuvis tokiomis sąlygomis puikiai adaptuojasi. Tačiau niekada neplaukite
šviežios mėsos ar žuvies, jei ketinate šaldyti.