Kompensacijas už keliones į darbą gaus ne tik Klaipėdos rajono pedagogai, bet ir į darbą keliaujantys gydytojai.

Rajono savivaldybės Taryba nuo šių metų sausio 1 dienos nustatė, jog kelionės išlaidos bus kompensuojamos gydytojams, važiuojantiems į darbą nuo 3 iki 40 km ir atgal rajone veikiančiose asmens sveikatos priežiūros įstaigose.

Iš pradžių buvo siūlyta kompensuoti keliones į darbą visiems medicinos darbuotojams, tačiau dėl lėšų stokos rajono biudžete nuspręsta keliones kompensuoti tik gydytojams – tiek dirbantiems mieste, tiek kaimo vietovėse.

Pavyzdžiui, vien į Gargždų ligoninę dirbti atvyksta 22 gydytojai, o iš viso rajone važinėja 41 gydytojas. Jų kelionėms kompensuoti per metus prireiks beveik 64 tūkst. litų.

Anot dienraščio „Vakarų ekspresas”, tikimasi, kad bent kelionių kompensavimu gydytojai bus skatinami kuo ilgiau dirbti rajono sveikatos priežiūros įstaigose, nes jau ima trūkti specialistų ir į rajonus dirbti jie nesiveržia.

Šiuo metu Gargždų pirminės sveikatos priežiūros centre trūksta trijų šeimos gydytojų, trijų odontologų Veiviržėnų, Agluonėnų ambulatorijose, Gargždų odontologijos skyriuje, taip pat kitų specialistų.