Kiaušiniams paskelbta „cholesterino amnestija“

„Kiaušininio“ cholesterino galima nebijoti, įsitikinę mokslininkai iš
Didžiosios Britanijos. Kad galiausiai išsiaiškintų, ar tikrai dažnas kiaušinių
vartojimas sukelia cholesterino kiekio padidėjimą ir aterosklerozės vystymąsi,
mokslininkai ilgą laiką stebėjo didelę savanorių grupę. Pasirodė, kad
kiaušiniuose esantis cholesterinas praktiškai neveikia cholesterino kiekio
kraujyje, rašo žurnalas "Zdorovje".

„Tik trečdalis cholesterino, esančio kraujyje, atkeliauja iš maisto, o
kiaušiniuose esantis cholesterinas kone visiškai nepasisavinamas“, – išsiaiškino
mokslininkai. Jie įsitikinę: „Vietoje kiaušinių apribojimo, geriau valgyti
mažiau riebios mėsos ir riebių pieno produktų, kuriuose esantis cholesterinas
tikrai pavojingas“.