Rankų, pėdų ir burnos ligos proveržis nusinešė 34 vaikų gyvybes tankiai apgyvendintose dviejose Kinijos provincijose. Manoma, kad aukų bus daugiau, nes ligai plisti padeda karščiai.

Šia liga dažnai apsergama vaikystėje. Ji retai būna mirtina, tačiau gali sukelti karščiavimą, burnos skaudulius ar pūsles. Sunkios virusinės ligos formos baigiasi mirtimi, jeigu nėra tinkamai gydomos. Šiemet Henano provincijoje nuo rankų, pėdų ir burnos ligos mirė aštuoniolika vaikų, o rytų Šandonge – mažiausiai šešiolika. Didžiausias ligos proveržis šiemet ir prasidėjo Henano provincijoje. Tai tankiai apgyvendinta, vargingai besiverčiančių ūkininkų vietovė. Pernai ši liga pražudė 40 vaikų visoje Kinijoje, taigi dabar tėvai baiminasi ir kaltina valdžią abejingumu bei informacijos apie padėtį slėpimu.
Henane užfiksuota 20 tūkst. ligos atvejų. Beveik 6 tūkst. vaikų paguldyti į ligoninę. Oficialiai kovo mėnesį buvo pranešta apie vieno vaiko mirtį nuo rankų, pėdų ir burnos ligos, kurią sukelia pikorna virusai. Tačiau tuomet valdžia sulaukė kaltinimų slepiant tikrąjį mirčių skaičių.
 

iMed