Amerikiečių mokslininkai neseniai teigė, kad alus naudingas, pasak jų, nedidelėmis dozėmis alkoholis stimuliuoja imunitetą: imuninė sistema pradeda išskirti enzimus – organines medžiagas, kurios gydo organizmą. Tačiau lietuviai turi suklusti: mūsų šalies gydytojai – dietologai teigia, kad ilsintis paplūdimyje šio apynių gėrimo geriau nevartoti. Net ir tada, kai labai norisi.

1 priežastis – alus nenumalšina troškulio

Šaltas alus  karštą dieną, atrodo, atgaivina, tačiau šis gėrimas tik dalinai patenkina vandens balansą organizme ir troškulio pojūčio nemalšina. Todėl gerti jį – beprasmiška, ne atsigersite, o apgirsite. Alkoholinio gėrimo pakaitalu galėtų būti kefyras. Kaip teigia gydytojai, kefyre taip pat yra alkoholio – iki 1 procento, bet skirtingai nei alus jis gaivina ir netgi kurį laiką malšina alkį.

2 priežastis – alus migdo

Net keli alaus gurkšniai atpalaiduoja. O nuo tokio kiekio, kokį įpratę vartoti mūsiškiai, galima visiškai užmigti. Kodėl tai blogai? Vietoj gražaus įdegio galite nudegti ir virsti ryškiai raudonu vėžiu.

3 priežastis – alus verčia bėgioti į tualetą

Alus veikia diuretiškai, todėl šio gėrimo mėgėjams tenka dažniau lankytis tualete. Tai gali sukelti ir papildomų nepatogumų – karts nuo karto palikti savo bičiulių kompaniją, kuri per tą laiką gali suvalgyti jūsų šašlykus, ieškoti krūmelių arba tualetas gali būti mokamas. Bet yra ir kita medalio pusė: alus iš organizmo pašalina kalį, magnį ir vitaminą C. Kalio trūkumas sunkina širdies veiklą, magnio deficitas gali sukelti depresiją ir nemigą, o, kai organizmas yra nepakankamai aprūpintas vitaminu C silpnėja imunitetas.

4 priežastis – alus slopina reakciją, prarandama savikontrolė

Karštą dieną paplūdimyje vartojant alų greitai apgirstama ir prarandama savikontrolė, susilpnėja reakcija, temperatūros pojūčiai.

5 priežastis – nuo alaus auga kilogramai

Vien nuo alaus kilogramai neužaugs – tai tiesa. Tačiau šis gėrimas, kaip žinia, skatina apetitą. O gryname ore valgyti norisi daugiau.

Medik