Vilniaus universiteto onkologijos instituto Fizinės medicinos ir reabilitacijos skyriaus Fitoterapijos kabineto medicinos biologas – fitoterapeutas Juozas Ruolia:

Pyksta ant manęs daigintų grūdų sulčių prekeiviai. Labai pyksta, kad aš draudžiu ligoniams jų produktą vartoti. Yra minios išmirusių moterų, kurių pardavėjai jau nebemato. Jie mato tas moteris, tik kol jos pas juos perka.

Ypač tai pasakytina apie kiaušidžių, makšties, gimdos kaklelio, gimdos vėžiu sirgusias. Ateina, dūsauja: „Dieve, Dieve, pardavėm mašiną, sugėriau šimtą litrų želmenų sulčių, vėžys atsinaujino“. Žinoma, kad atsinaujins, nes želmenyse yra augimo hormonų – auksinų ir giberelinų. Pasivadinę mokslininkais, želmenų sulčių gamintojai koneveikia mane, kad atnešė krūvą knygų, o aš nė vienos nepažiūrėjau, tik rėkiu, kad daigintų grūdų ir želmenų sultys buvusiems onkologiniams ligoniams yra blogai. Aš turiu teisę rėkti per visas informavimo priemones, kadangi daugybei moterų genitalijų navikai buvo pašalinti radikaliai ir šansų jų atsinaujinimui nebuvo. Be to, aš nemačiau nė vienos ligonės, pasveikusios nuo daigintų grūdų sulčių, ypač kurios buvo neoperabilios ir vartojo labai daug daigintų grūdų sulčių.
Dar labai skaudu ir pikta, kad sveikatinimo mokyklų vadai, kuriems vėžys institute sunaikintas spinduliais ir chemija, sako, kad išsigydė sultimis. Meluote meluoja. Aš pats mačiau juos mūsų poliklinikos eilutėse, o jie, susikūrę mokyklėlę, kvailioja. Želmenų sultys būtinos vartoti po infarktų, insultų, sergantiems kepenų ligomis, esant prastai kraujodarai. Bet tik ne buvus navikui ar užsilikus vėžinei ląstelei. Tokiu atvejų ne tik želmenų sulčių negalima. Nepatariama valgyti žalių kiaušinių, ikrų, bičių pienelis griežtai draudžiamas. Europos farmakopėjoje parašyta, kad ženšenis gerina deguonies pasisavinimą vėžinėse ląstelėse. Juodu ant balto. Aš gi negaliu žmonėms meluoti, nors žmonės ir dažnai nori girdėti jiems priimtinas tiesas ir tvarkas.

Lietuvos sveikata