Štai jums keturios priežastys, kodėl geriau valgyti produktus iš gimtųjų
platybių.
1. Nuo gimimo įprasti produktai stiprina imunitetą. Naminiai augalai ir gyvuliai
sugeba įveikti vietines bakterijas, virusus ir perduoda šią galimybę mūsų
ląstelėms.
2. Mes genetiškai užprogramuoti rinktis tokią mitybą. Jūsų organizmas gamina
būtent tuos fermentus, kurie reikalingi, kad būtų gerai pasisavinamas maistas.
Pavyzdžiui, Japonijoje nepriimta auginti karves. Tos šalies gyventojai
nesintetina fermentų, kurie leistų skaidyti pieno baltymus bei pieno cukrų.
Todėl į japonišką meniu niekada nebus įtraukta pieno produktų. Mums pienas –
įprastas maistas ir fermentų jam suvirškinti mes turime.
3. Vietos maiste esančius vitaminus, mineralus ir mikroelementus mūsų organizmas
pasisavina daug greičiau ir lengviau, nei gautus iš egzotiškų vaisių. Kodėl?
Todėl, kad jie veikia drauge su aktyviosiomis medžiagomis, tipiškomis mūsų
platybėms, ir lengvai įsitraukia į apykaitos procesus.
4. Tradiciniai produktai ir patiekalai leidžia mums prisitaikyti prie konkrečios
vietovės gyvenimo. Jei nori gerai jaustis svetimoje šalyje, tau reikia valgyti
tik tos šalies patiekalus. Maistas keičia medžiagų apykaitą, imunitetą, leidžia
prisitaikyti prie vietos klimato ir gyvenimo būdo.
Norite nesirgti, aktyviai kurti ir greitai orientuotis mūsų drėgname bei
atšiauriame klimate? Laikykitės tradicinio valgiaraščio taisyklių.